Ukc, Mursi'den Diyalog İçin Garanti İstedi

Mısır'da 25 Ocak Devrimi'nin 2. yıl dönümünde ülke genelinde polisle göstericiler arasında yaşanan şiddet olayları devam ediyor.

Liberal ve sol eğilimli partileri bünyesinde barındıran Ulusal Kurtuluş Cephesi'nin , yaşanan krizden çıkış için diyaloğa hazır olduğu bildirildi.

UKC liderlerinden Abdulgaffar Şükür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Mursi'nin UKC'yi diyaloğa çağırması halinde olumlu cevap vereceklerini söyledi.

Şükür, ''Kimse ülkenin yıkıma uğramasını istemiyor. Krizden çıkışın tek yolu, yönetimin halkın taleplerine cevap vermesidir. Sayın Mursi diyalog şartlarımızı kabul ederse kendisiyle görüşmeye hazırız'' dedi.

Şükür, Mursi ile girilecek diyalog öncesi UKC olarak garanti altına alınmasını talep ettikleri 4 ana maddenin bulunduğunu ifade etti.

Şükür, bu talepleri, ''diyalog maddelerinin belirlenmesi, diyalog taraflarının saptanması, diyaloğun halkın önünde şeffaf bir biçimde gerçekleşmesi ve cumhurbaşkanlığının alınan kararlara bağlı kalması'' olarak sıraladı. UKC'nin birçok kentte meydana gelen şiddet olaylarıyla ilgisinin olmadığını savunan Şükür, ülkedeki çatışmaların son bulması için Mısır yönetimini halkın taleplerine cevap vermeye çağırdı.

Bu arada, sağlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, ülkede yaşanan çatışmalarda ölü sayısı 5'e yükseldi.

Muhabir: İman Abdulmunim / Zeynep Tüfekçi / Mustafa Yıldız

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA