Kız Yetiştirme Yurdu Öğrencileri Suriyeli Kardeşleri İçin Kermes Düzenledi

Balıkesir'deki Fatma Aliye Kasapoğlu Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan öğrenciler, iç savaş sebebiyle büyük sıkıntı çeken Suriyeli kardeşlerine yardım amacıyla gıda ve giyim kermesi düzenledi.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, yurt bahçesindeki kermesi ziyarete ederek 100 lira katkıda bulundu. Diğer vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği kermesten elde edilen gelir, valilik aracılığıyla Suriye'ye gönderilecek. "Suriye Halkı İçin Bir Dilim Ekmek" adlı kermese Merve Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Gönül Elçileri ve gönüllü aileler de katkı sağladı. Kermeste satılan gıdalar, gönüllü aileler ve öğrenciler tarafından hazırlandı. Kermeste satılan yiyeceklerden tadan Vali Turhan, örnek davranışlarından dolayı öğrencilere kutladı. "Suriye'de sıkıntı çeken kardeşlerinizi düşünmeniz çok anlamlı. Hepinize teşekkür ederim." diyen Turhan, bir süre yurt yöneticileri ve öğrencilerle sohbet etti, faaliyetler hakkında bilgi aldı. Fatma Aliye Kasapoğlu Kız Yetiştirme Yurdu Müdürü Fatma Emektar ise çocuklardan gelen teklif üzerine kermes düzenlediklerini söyledi.

Emektar, "Kermesimizi Suriye'de sıkıntı çeken kardeşlerimiz için düzenledik. Elbirliğiyle bu işe gönül verdik, çalıştık. Büyük bir titizlikle kermesimizi hazırladık. Çocuklarımızın paylaşma ve yardımlaşma duygularının gelişmesi için de çok önemli." şeklinde konuştu.

Öğretmen Bilge Zeliha Günay da 2011 yılından beri yetiştirme yurdunda kalan bir öğrencinin gönüllü ailesi olarak görev aldığını belirterek, "Gönüllü olarak her zaman bu çocuklarımızın yanındayız. Bugün de Suriyeli kardeşlerimize yardım için çocuklarımız güzel bir kermes düzenlemiş. Bu davranışları gerçekten takdire şâyan. Çocuklarımızı vermeye alıştırmak ve düşenin dostu olmalarını sağlamak için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz." dedi.