Eker, Türklere Siyasi Parti ve Vakıflara Üye Olma Çağrısı Yaptı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Almanya'da yaşayan Türklere siyasi parti ve vakıflara üye olmaları çağrısında bulundu.

Uluslararası Şekerleme Fuarı'na katılmak üzere Köln'de bulunan Mehdi Eker, Sinerji İşadamları Derneği, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği tarafından yaptırılan Köln Merkez Camii ve Özel Diyalog Lisesi'nde temaslarda bulundu.

Mehdi Eker, burada yaptığı açıklamada Almanya'da yaşayan Türklerin Almanların siyasi partilerine girip kendilerini göstermeleri ve onlara katkıda bulunmaları gerektiğini, aslında entegrasyonun bu olduğunu vurguladı. Eker, bu şekilde hem şahsi hem de temsil edilen toplum için hayırlı hizmetler yapılmış olacağını kaydetti.

Almanya'ya 50 sene önce gelenlerin çok zor şartlar altında gurbete çıktıklarını çok zorluk ve eziyet çektiklerini ifade eden Eker, zaman zaman sahipsiz kaldıkları hissine kapıldıklarını da belirtti.

Dini ve kültürel inançlarını yaşamakta sıkıntı çeken bu insanların çocukları ve torunlarının bu topraklarda 70 binin üzerinde şirket ve işyeri kurduğunu ve böylece 400 bin istihdam sağlayan büyük bir ekonomik güç meydana getirdiklerini dile getirdi.

Mehdi Eker, gelişen Almanya'daki Türk ve Müslüman nüfusun ihtiyaçlarının gün geçtikçe büyüdüğünü ve bunların karşılanması gerektiğini kaydetti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı, bir vatandaşın pasaport harçlarına yapılan zamlardan şikayet etmesi üzerine bu konuda talepleri aldığını ve Türkiye'ye döndüğünde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e konuyu ileteceğini ifade etti.

Eker, günün son programında Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'ni ziyaret etti.

Muhabir: Cüneyt Karadağ

Yayıncı: Erdem Gültekin
Kaynak: AA