Modena Yakınlarındaki Deprem Korkuttu

İtalya'da merkez üssü Floransa ile La Spezia arasındaki Castiglione Garfagnana kasabası olarak açıklanan 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi.

İtalya Volkanoloji ve Jeofizik Araştırmaları Enstitüsü'nden yapılan açıklamada depremin merkez üssünün Floransa, La Spezia ve Modena üçgeni ortasında yer alan Castiglione Garfagnana kasabası olduğu belirtildi. Depremde ölen ya da yararlanan olmadı. Depremin Bologna, Modena, Reggio Emilia, Cenova, Savona, Imperia, San Remo, Milano ve Floransa şehirlerinde de hissedildiği bildirildi.

Depremin artçı sarsıntılarının olabileceği belirtilerek vatandaşların dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulunuldu. Korkutan deprem dolayısıyla sokaklara çıkan vatandaşların evlerine uzun süre girmedikleri ancak havanın soğuk olması dolayısıyla geceyi sokakta geçirmelerinin mümkün olmayacağı ifade edildi.Bölgede daha önce 1920 yılında 6,5 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Geçtiğimiz Mart ayında Modena'da meydana gelen deprem dolayısıyla zor günler geçiren bölgedeki gurbetçi Türkler de depremin hafif şekilde hissedildiğini aktardı .