Emeğe Saygı Mitingi
27 Ocak 2013 tarihinde Zonguldak’ta yapılacak olan Emeğe Saygı Mitingine Kozlu maden ocaklarında çalışan taşeron firma işçileri de katılarak destek verecek.

Maden işçisi İsmail Ağlıoğlu mitinge katılacağını ifade ederek, “8 seneden beri bir maden ocağında çalışıyorum. GMİS’in düzenlediği emeğe saygı yürüyüşüne katılacağız. Talep olarak isteklerimiz önce can güvenliği Sonra sendikalaşmak. Yıllardır bu ocaklarda sendikasız çalışıyoruz. Artık sendikalaşmak istiyoruz” dedi.
Hasan Tuncer isimli madenci ise, bir maden şirketinde motorcu olarak -630 kodunda çalıştığını belirterek şunları söyledi: "Kaza olduğu gün 4 vardiyasındaydım. Biz sendikayla daha önce haklarımızın verilmediğine dair görüşme yaptık. Bize sahip çıkılmasını istedik. Sendikaya üye olduk Sonra yasal süreç başladı.
Yasal sürecin Sonunda işveren inkar etti. İnşaat şirketi olduğundan itiraz ettiler. Yürüyüşle ilgili taşerona karşı hayır deniyor. Tamamen taşerona Son verilecekse biz bu yürüyüşe katılmamıza işçi arkadaşlar adına ve şahsım adına doğru buluyorum." Doğan Yılmaz isimli madenci ise, “5 senedir - 630 katında lağımda çalışıyoruz. Pazar günü yapılacak yürüyüşe katılacağız. Bütün Zonguldaklıların da katılmasını ve destek vermesini istiyoruz” dedi.
