Mumcu, Sinop'ta Anıldı

Uğur Mumcu ölümünün 20. yılında Sinop'ta anıldı.

Uğur Mumcu Meydanı'nda gerçekleştirilen anma töreninde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından CHP Sinop İl Başkanı Mustafa Acun konuşma yaptı.

Acun, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

''20 yıl önce alçakça bir saldırı ile katledilen, devrimin, bağımsızlığın, demokrasinin, laikliğin ve özgürlüğün, kısacası aydınlanmanın cesur kalemi araştırmacı yazar Uğur Mumcu'yu bir kez daha özlem ve saygıyla anıyoruz. Gericiliğin ve bölücülüğün at oynattığı günümüzde bu yiğit kalemi, yılmaz aydınlanma savaşçısını halkımız unutmamıştır, unutmayacaktır. Araştırmacı-Gazetecilik kavramını Türkiye'de herkese öğreten kişi Uğur Mumcu'dur. Uğur Mumcu, demokrasi ve insan haklarına her zaman inandı ve savundu. Bu inanç ve ilkelerinden hiç ödün vermeyen, dürüstlükten ayrılmayan bir aydın, bir demokrat gazeteciydi.''

Gençlik Kolları Üyesi Kamil Karasu'nun sazı eşliğinde ''Yiğidim Aslanım'' ve ''Uğurlar Olsun'' adlı parçaları alanda bulunanlar birlikte söyledi.

Düzenlenen program sonunda törene katılanlar meydandaki Uğur Mumcu Anıtı'na karanfiller bıraktı.

Programa Belediye Başkanı Baki Ergül, CHP Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanları ile çok sayıda partili ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Kenan Türkseven-Halit Gümüş

Yayıncı: Dilek Sezen
Kaynak: AA