Hamile Türk Bayan Başörtülü Diye Darp Edildi
Avusturya'da Türk asıllı Mürüvvet C.başörtüsü sebebiyle ırkçıların fiziki saldırısına uğradı. Innsbruck şehrinde yaşanan olay Avrupa’da artan ırkçı saldırıların ulaştığı boyutları tekrar gözler önüne serdi.

Psikolojik olarak hiç iyi durumda olmadığını kaydeden genç bayan, "Eşim, annem ve babamın durumları da iyi değil. Ailem bebeğin sağlık durumu konusunda çok endişe etti." ifadelerini kullandı.Olay Avusturya medyasında da geniş yer bulurken Innsbruck şehri uyum sözcüsü Gerhard Fritz, yaşanan olaydan büyük üzüntü duyduklarını ve Mürüvvet’in yanında olduklarını ifade etti.
Fritz, kişilerin dini inançlarından ötürü böyle bir saldırıya uğramalarının büyük bir utanç olduğunu belirtti.
Tirol Eyaleti Yeşiller Parti Grubu Başkanı Christina Baur, eyalet meclisinde gelecek oturumda ırkçılık ile ilgili raporu konuşacaklarını belirterek "Bu tür olayların istisna olmadığını bir gerçek."dedi.
Mürüvvet C. darp edildiğine dair doktor raporu alırken Innsburck polisi de Mürüvvet'in olayla ilgili ifadelerini doğruladı .
