El Mübelliğ Temalı Kandil Kutlaması

İhsan Çevre ve Gelişim Derneği (İHSANDER), Hz.Muhammed’in dünyaya gelişinin yıl dönümü dolayısıyla Kademoğlu Şehzade Camii’nde “El-Mübelliğ” temalı Mevlid Kandili programı düzenledi.

El Mübelliğ Temalı Kandil Kutlaması
Hazreti Muhammed’in “bildiren, tebliğ eden” sıfatının karşılığı olan el-Mübelliğ’in işlendiği programa ilgi yoğun oldu. Camiyi dolduran cemaat, yatsı namazını müteakip Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Ali Osman Ateş’in, sunduğu “En Güzel Tebliğci Olarak Hazreti Muhammed’in Özellikleri” konulu konuşmasını dinledi. Prof. Ateş, Hazreti Muhammed’in “anlattığını yaşadığını, yaşadığını da anlattığını” belitti. Son Peygamberin yaptığı tebliğin özelliklerini de sıralayan Ateş, “Tebliğe kendinden başlayıp önce kendi yaşadı, daha Sonra yakın akrabalarına anlattı. Kimseyi harcamadı, çizmedi, başkalarına değer verdi, kanaatkar oldu, sabırla devam etti, ümitsiz olmadı, mütevazi oldu” dedi.

Prof. Dr.Ali Osman Ateş, ayrıca ”Son dönemde en güzel tebliğcilerden biri de merhum Mahmut Esad Coşan hocamız oldu, vefatına rağmen sohbet ve yazılarıyla tebliğe devam ediyor. Ankara İlahiyat Fakültesinden hocamızdı. Beni de buraya davet eden onun talebeleri oldu. Alim, İslamı kendinde uygular yaşarsa insanlar onu arar bulur. Ezad Coşan hocamız da bu düsturla yaşadı” diye konuştu.

Program, salavatlar, ilahiler ve dualarla Sona erdi .
Kaynak: İHA