Bodrum’da İnternet Bağımlılığı Paneli Düzenlendi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Gökkuşağı Kadın ve Aile Derneği tarafından, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’nün desteğiyle "Madde Bağımlılığı ve Bağımlılıkla Mücadele Yolları" konulu bir panel düzenlendi.

Oasis Nurol Kültür Merkezi’ndeki, "Renklerimiz Solmasın" projesi kapsamında yapılan panele İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akgün, Ankara İl Emniyet Müdürü Kadir Ay’ın eşi Birgül Ay, dernek üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve polis memurları katıldı.

Projeye evsahipliği yapan Bodrum Sanayici ve İşadamları Derneği (BOSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Er, “Bu, bir yıllık çalışmanın eseridir. Projenin fikir sahiplerinden biri de Birgül Ay Hanım'dır. Muğla KOM Şube Müdürlüğü, Gökkuşağı Derneği ve Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bu anlamlı projeye destek verdiler. İnşallah projemizin Bodrumlu gençlere katkısı olur.” dedi.

Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Efsane Ordubatlı ise çağın hastalıklarından biri olan internet bağımlılığına dikkat çekerek, özellikle gençler arasında yüksek oranda artış gösterdiğini söyledi.

Bağımlıların ileride ciddi rahatsızlıklara yakalandığını vurgulayan Ordubatlı, “Bağımlılık yapan maddelerden ne kadar uzak kalırsak, hayatımızda o kadar özgür oluruz. Sizlere tavsiyem, hiçbir şeye bağımlı kalmayın ve özgürlüğünüzün tadını çıkarın.” şeklinde konuştu.

Panelin sonunda, projenin hazırlanması ve uygulanmasında destek olanlara plaket verildi.