50 milyar dolarlık arama

ABD'li teknoloji devi Google, 2012 cirosunun 50 milyar 175 milyon dolar olduğunu açıklayarak tüm tahminleri alt üst etti.

50 milyar dolarlık arama
Google'ın gelirleri 2011'e göre yüzde 32 artarken, senelik net kârı da yüzde 10 artışla 10.7 milyar dolara ulaştı. Sadece 2012'nin Son çeyreğine bakıldığında Google'ın gelirleri geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 36 artarak 14.4 milyar doları, dönem karı ise 2.9 milyar doları buldu. Analistler Son çeyrekte firmanın gelirlerinin 12 milyar dolarla bir önceki dönemin altında kalmasını bekliyordu.

Seneyi güçlü bir çeyrekle kapadıklarını ifade eden Google kurucularından Larry Page 'İlk defa 50 milyar dolar sınırını aştık. 15 sene içinde elde ettiğimiz bu başarı hiç de fena değil ' dedi.

Google'ın AR-GE faaliyetlerine harcadığı para da geliriyle aynı orantıda yükseliyor. Firma geçtiğimiz yıl 6.8 milyar dolarlık AR-GE yatırımı gerçekleştirdi. Son iki yılda Google'ın bu alanda yaptığı harcamalarda yüzde 81'lik artış yaşandı.

Bu harcamanın ayrıntıları açıklanamasa da akıllı cihazların ve yazılımlarının önemli bir pay aldığını varsaymak yanlış olmaz. Larry Page de 'Artık çok ekranlı bir dünyada yaşıyoruz. Hatta insanlar akıllı telefonu olmadan kendilerini çıplak hissediyor. Cihazlar ve yazılımları Son senelerde oynadığımız en büyük bahis oldu ' diyerek firmanın bu alana verdiği önemi vurgulamış oldu.

Larry Page konu akıllı cihazlardan açılmışken Apple'a da taş atmayı unutmadı. Page geçen sene piyasaya çıkan iPad Mini'ye gödermede bulunarak 'Google'ın Nexus 7'si, 7 inçlik tablet kategorisini tanımlamaya devam ediyor ' dedi.