Vali Erden Açıklaması

Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, ''Mikro Kredi Projesi kapsamında Uşak'ta 605 kadına, 788 bin 900 lira mikro kredi desteği verdik'' dedi.

Vali Erden, İş Kadınları ve Kadın Girişimcileri Destekleme Derneği Mikro Kredi Uygulama Merkezi'ni ziyaretinde, Uşak'ta mikro kredi uygulamasının başarıya ulaştığını söyledi.

Kentte 2010 yılında kadın girişimcileri desteklemek amacıyla başlatılan uygulamanın, kadınların kendilerine imkan verilmesi halinde neleri başarabileceğini ortaya koyduğunu ifade eden Erden, şunları söyledi:

''Mikro Kredi Projesi kapsamında Uşak'ta iki yıl içinde 605 kadına, 788 Bin 900 lira mikro kredi verdik. Mikro kredi desteği ile kadınlarımız, hem aile bütçesine katkı sağlıyor hem de becerilerini geliştiriyor. Sadece güvene dayanan teminatsız ve kefilsiz, küçük sermaye şeklindeki Mikro Kredi Projesi, grup dayanışmasına ve sosyal sorumluluk esasına dayanmaktadır. İlimizde bugüne kadar mikro kredi kullanan kadınlarımızın tamamı geri ödemeleri zamanında yapmaları, uygulamanın başarıya ulaştığının bir göstergesidir.''

-Müze incelemesi-

Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Uşak Arkeoloji Müzesi inşaatında da incelemelerde bulundu.

Erden, gazetecilere yaptığı açıklamada, Uşak Arkeoloji Müzesi'nin 2013 yılı içinde hizmete gireceğini söyledi.

Müzenin, mimarisinin yanı sıra inşa edildiği alanın özellikleriyle önem taşıdığını ifade eden Vali Erden, şöyle konuştu:

''Müze tamamlandığında, dünyaca ünlü Karun Hazineleri de burada sergilenecek. Yaklaşık 8 bin metrekare alanda inşası devam eden modern müze binasında, fuaye alanı ve konferans salonu gibi bölümlerde yer alacak. Yaklaşık 10 milyon liraya mal olması beklenen müze hizmete açıldığında, daha önce sahtesiyle değiştirilen ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın Almanya'da bulunduğunu açıkladığı Karun Hazineleri'nin en değerli parçası Kanatlı Deniz Atı görünümlü Altın Broş da burada sergilenecek.''

Muhabir: Soner Kılınç / Zeynep Hoşgörür

Yayıncı: Tolga Albay
Kaynak: AA