Tekirdağ Müftüsü Gürlen Açıklaması

Tekirdağ'da ''Roman İlahi Gurubu'', Mevlit Kandili'ni ilahilerle süsleyecek.

Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müftülük tarafından açılan Aydoğdu Mahallesi'ndeki Özgürler Kur'an kursunda, Kur'an-ı Kerim ve dini eğitimin yanı sıra, kadın öğrencilerden oluşan ''Roman İlahi Grubu'' kurduklarını, grubun etkinliklerde çeşitli ilahiler seslendirdiğini ifade etti.

Roman İlahi Grubu'ndaki vatandaşların müzikal yetenekleri ile ilahileri çok başarılı şekilde yorumladığını belirten Gürlen, ''Roman vatandaşlarımız burada Hz. Muhammed aşkıyla gönülleri yanarak, ilahiler söyledi.

Irk ayrımının olmadığını herkese gösterdiler'' dedi.

Mevlidin doğum zamanı anlamına geldiğini anımsatan Gürlen, Hz. Muhammed'in doğumunun ''Mevlid-i Nebi'' olarak nitelendirildiğini söyledi.

Hz. Muhammed'in doğumun insanlığın kurtuluşu olduğunu kaydeden Gürlen, ''Bu doğum zulme uğrayanların kurtuluş, necat bulma doğumudur. Bu doğum sevginin, merhametin, şefkatin, hoşgörünün doğumudur. Biz de bu anlamlı günde Mevlit Kandili programları icra ettik. Bu akşam, Roman vatandaşlarımız da mevlit programında ilahiler söyleyecek. Romanların söylediği ilahiler eşliğinde peygamberin nuru gönülleri süsleyecek. Bu ülkeyi bölmek isteyenler, bundan ibret almalı. Mevlid'i böyle anlayalım. İnsanlık kan deryasından çıksın, nur deryasına girsin'' şeklinde konuştu.

-Romanlar, mevlit programında gönülleri mest edecek-

Özgürler Kur'an kursu öğretmeni Nazan Tırpancı ise kursta sabah ve akşam olmak üzere iki bölümde 45 öğrenciye eğitim verdiklerini söyledi.

Kursta Kur'an eğitimi ve dini bilgilerin yanında farklı etkinlikler de düzenlediklerini anlatan Tırpancı, şunları kaydetti:

''Kurs öğrencilerinden oluşan Roman İlahi Grubu kurduk. Grubumuz aşure etkinlikleri, hicri yılbaşı etkinlikleri ve Anneler Günü gibi etkinliklerde sahne alarak, ilahi seslendiriyor. Peygamber efendimizin doğumu olan Mevlit Kandilimizi de ilahilerle, kandillerle, şiirlerle hamd-ü senalarla kutladık. Akşama kadar da etkinliklerimiz sürecek. Tüm İslam aleminin Mevlit Kandili'ni kutlarız.''

Muhabir: Yavuz Karaduman / Hakan Şahin

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA