Bölgesel Amatör Lig

Türkiye Futbol Federasyon’u (TFF), Bismil İlçe Stadyumu'ndaki çimlendirme çalışmaları tamamlanmasına rağmen müteahhit firma tarafından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne devri yapılmamasını gerekçe göstererek Bismil Belediyespor-Erganispor maçının bu statta oynanma talebini geri çevirmesi tepkiye neden oldu.

Bölgesel Amatör Lig
TFF, bu maçın pazar günü saat 12.00’da Diyarbakır’da Seyrantepe Stadı’nda oynanmasına karar verirken, bu karar Bismil Belediyespor’u çileden çıkardı. Bu maçın Diyarbakır’da oynanması ile Ergani’de oynanması arasında hiçbir fark olmadığını belirten Bismil Belediyespor Teknik Direktörü Mikdat Ekinci, yönetimle görüşerek maçın Ergani’de oynanmasını istedi. Bismil Belediyespor Teknik Direktörü Mikdat Ekinci, ”Sahadaki tüm çalışmalar bitmiş. Biz idman yapıyorsak neden maç oynanmasın? Ama Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü gelip devir işlemi yapmıyor. Burada TFF’nin bir kastı ve suçu yok. Bize oyunu oynayan, kumpas kuranlar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün içindeki bazı şahsiyetlerdir. Bu maçın Bismil’de oynatılmaması futbol adına utançtır, yazıktır, günahtır, koca ilçeye saygısızlıktır. Bizim Erganisporla derdimiz yok. Nerede olursa olsun çıkar maçımızı oynarız. 25 puanı Bismil’de almadık. Ama buradaki olay birilerinin görevini kötüye kullanmasıdır. Amaç sporun yapılmasını ve yaygınlaşmasını engellemektir. Biz diyoruz ki hodri meydan, Diyarbakır’da değil, Ergani’de oynayalım. Blöf olsun diye de bunu istemiyoruz, samimiyiz ve ciddiyiz. Yönetime bu talebi ilettim, futbolcular da istiyor. Onlar da TFF ile görüştü. Hukuken hiç bir engel yoksa maç Ergani’de oynansın” dedi.

Bu arada Yeni Diyarbakırspor-Kayapınar Belediyespor karşılaşması 26 Ocak Cumartesi gününe alındı. Seyrantepe Stadı’nda oynanacak bu karşılaşmanın başlama saati ise 12.30 olarak açıklandı .
Kaynak: İHA