Suşehri 2012 Yılında Tarıma Büyük Önem Verdi, Çiftçinin Yanında Oldu

Sivas’ın Suşehri ilçesinde, Suşehri İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesinde yürütülen projelerin değerlendirmesini yapan İlçe Kaymakamı Mehmet Demiral,2012 yılında çiftçinin yanında olduklarını söyledi.

Suşehri 2012 Yılında Tarıma Büyük Önem Verdi, Çiftçinin Yanında Oldu
İlçe Kaymakamı Mehmet Demiral yaptığı açıklamada, “2012 yılı içerisinde mazot ve kimyevi gübre desteklemeleri ile ilgili bin 235 çiftçi, toprak analizi desteklemesi ile ilgili 2 çiftçi, yem bitkisi desteklemesi ile ilgili 107 çiftçi müracaatı, sertifikalı tohum kullanımı desteklemesi ile ilgili 26 çiftçi müracaatı olmuştur. Bu müracaatlar değerlendirilmiş ve yerinde yapılan tespitler sonucu Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kaydedilerek icmalleri çıkarılmıştır” dedi.

Demiral ayrıca Bakanlar Kurulu kararı çerçevesinde kuraklıktan dolayı durumları genelgeye uyan 387 çiftçinin Tarım Kredi Kooperatifi ve Ziraat Bankası’na olan borçlarının 1 yıl süre ile ertelendiğini söyleyerek, “Uygulanmakta olan Menengiç ağaçlarına antepfıstığı aşılama projesi 2012 yılı Ekim ayı itibari tamamlanmıştır. Proje 5 yılda tamamlanmış olup hedeflenen 50 bin adet ağaç aşılanmıştır. Yine yabani badem ağaçlarına badem aşılama projemiz 2012 yılı Ekim ayı itibari ile tamamlanmış ve hedeflenen 10 bin adet ağaç aşılanmıştır. Yapılan aşıların tutma oranı yüzde 90'ın üzerinde gerçekleşmiştir” ifadelerini kullandı

Projeler hakkında bilgiler veren Kaymakam Mehmet Demiral, “Yine yüksek sistem bağcılık projemiz 2012 yılı sonu itibari ile tamamlanmıştır. 2011 yılında 3 adet 2012 yılında da 6 adet olmak üzere toplam 9 adet bahçe kurulmuştur. Kırsal Kalkınma Destekleme Projesi kapsamında müracaat eden çiftçiler arasında yapılan puanlandırma sonucu, 1 adet mibzer, 1 adet pancar söküm makinesi, 1 adet slaj makinesi ve 1 adet süt sağım ünitesi ve soğutma tankı olmak üzere 4 adet alet ve makine yüzde 50’si çiftçi katkısı olmak üzere dağıtımı yapılmıştır. 2013 yılı itibari ile tamamlanan projelerin takibi yapılacak, çiftçilerimize her türlü teknik destekler verilecektir. 2013 yılı içerisinde de ilçemiz merkez ve uygun köylerde altın çilek projesi uygulaması düşünülmektedir” şeklinde konuştu .
Kaynak: İHA