Okul müdürlerini atama görevi devredilecek

Valilere 'Milli' bir görev daha verilecek. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın açıklamasına göre, Milli Eğitim Bakanlığı'nın atadığı okul müdürleri için yetki, valilere devredilecek...

Okul müdürlerini atama görevi devredilecek
Türkiye'de çok önemli adımlar büyük bir hızla ve başarıyla atılıyor... Bunlardan biri de kuşkusuz, valilere verilecek yeni bir yetki. Bazı açılışlar ve Suriyeliler'in kaldığı kampları ziyaret etmek için önceki gün gittiği Gaziantep'te sivil toplum kuruluşu yöneticileri, işadamları, aşiret temsilcileri ve idarecilerle yemek yiyen Başbakan Erdoğan, gündeme ilişkin görüşleri alırken soruları da cevapladı.

İFTİRALARA KARŞI UYARI
Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı'nın yetkisinde bulunan 'Okullara müdür atama' sisteminin değişeceğini belirten Başbakan Erdoğan, 'Müdürler puana göre atanınca yatılı bölge okullarında bazı sıkıntılar yaşıyor. Şimdi biz bukonuda bir çalışma yapıyoruz. Çalışma tamamlanınca puan ve sicil baz alınarak üç aday belirlenecek. O kentin valisi de, bunların arasından birini müdür olarak atayacak ' dedi. Bu arada AK Parti MYK toplantısı Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında dün Genel Merkez'de gerçekleştirildi. Erdoğan teşkilata 'AK Parti aleyhinde atılacak iftiralara ' karşı hazırlıklı olunması ve buna belgeleriyle yanıt verilmesi gerektiğini söyledi.