Elazığlı Vatandaşların Topladığı Yardımlar Suriye'ye Doğru Yola Çıktı

İHH Elazığ Temsilciliği tarafından gerçekleştirilen ve Elazığ STK Platformu tarafından desteklenen, 7-17 Ocak 2013 tarihleri arasında yürütülen 'Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye' kampanyasında toplanan yardımlar, Suriye’ye doğru yola çıkarıldı.

Gar Meydanı'nda yapılan yardım gönderme programına Vali Muammer Erol, Elazığ STK Platformu temsilcileri ve organizasyon komitesi katıldı.

Toplanan yardımlar hakkında bilgi veren İHH Elazığ Temsilcisi Metin Kılıç, yardım kampanyasının semeresini verdiğini, toplanan yardımların bugün yola çıkarılarak, mağdur insanlara ulaştırılacağını söyledi.

Programda, daha sonra Kur'an-I Kerim okundu ve dua edildi.Yapılan duanın ardından değerlendirme bulunan Vali Muammer Erol ise 8 TIR'dan oluşan bu malzemelerin, Elazığlı vatandaşların Suriyeli mağdur kardeşlerine sahip çıkma adına hassasiyetlerinin bir nişanesi olduğunu belirterek, kampanyaya vesile olan sivil toplum yetkililerini kutladı. Vali Erol, toplanan yardımların mağdur insanların acılarının dinmesine vesile olmasını dilediğini sözlerine ekledi. Program, yardım kapsamında toplanan 6 TIR un ve 2 TIR giysi, battaniye ve gıda malzemesinin yola çıkarılması ile sona erdi