Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Müdürü Coşkun Açıklaması

Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Müdürü Osman Coşkun, soba ve doğalgaz zehirlenmelerine karşı maden işçilerinin evine gaz dedektörü takılacağını söyledi.

Coşkun, Yozgat'ın Sorgun ilçesindeki Yeni Çeltek Kömür İşletmesinde 1 milyon lira maliyetle alımı yapılan iş makinelerinin hizmete girmesi sebebiyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, işçi sağlığı ve güvenliğine önem verdiklerini söyledi.

Coşkun, ''Yer altındaki madenlerin çıkarılması ülkemiz için hayati önem taşıyor. Ancak bundan daha önemlisi de çalışanlarımızın can güvenliği ve sağlığı. Yerin metrelerce altında çalışan işçilerimizin sağlıkları bizim için her şeyden önemli. Teknolojik olarak tüm madenlerimizde bilgisayarlı gaz detektör sistemlerimiz bulunmaktadır. Her türlü önlemi alıyoruz. Tüm arkadaşlarımızın da daha dikkatli ve özenli olmalarını istiyorum'' dedi.

Coşkun, şöyle devam etti: ''Yer altındaki güvenliği evlerinizde de almanızı istiyorum. Maden işçilerinin evine gaz dedektörü takacağız. Doğalgaz ve soba zehirlenmelerine karşı gaz uyarısı bulunan sistemin maliyeti toptan alındığında 20 lira. Bu sistemin takılması için şirket elektrikçilerimizi görevlendireceğiz. İşletme müdürümüzün bu işlemi özellikle takip etmesini istiyorum. Üç paket sigara fiyatına yapılabilecek bu çalışma ile evlerinizde de ailenizle birlikte daha güvende olacaksınız. Tüm kurumlar için örnek teşkil edecek bir uygulama olacak. Herkes çalışanlarını bu sinsi düşmandan koruyabilir.''

Coşkun, detektörlerin kısa sürede işçilerin evlerine takılacağını kaydetti.

Muhabir: Şahin Özmen / Ömer Sarı

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA