Çocuklar ''Hayata Pas Verecek''

Denizli Emniyet Müdürlüğü, maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarının, sportif aktivitelerle serbest zamanlarını daha verimli kullanmalarını sağlamak, fiziksel ve ruhsal gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla ''Hayata Pas Ver'' sloganıyla proje hazırladı.

Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, 10-15 yaş grubundaki çocukların ''sınav odaklı'' bir yaşam sürdürdüklerini, bu çocukların evde bilgisayar oyunlarına olan bağımlılıklarının arttığını ve fiziksel hareketten uzaklaştıklarını söyledi.

Bu eksikliği gidermek üzere birçok kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörün desteği ile ''Hayata Pas Ver'' sloganıyla bir proje hazırladıklarını ifade eden Bulut, şunları kaydetti:

''Türkiye Futbol Federasyonu, Pamukkale Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün yanı sıra sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yaptık. Bu proje bir futbol turnuvası ama futbol bahane olacak. Maddi durumu iyi olmayan 220 çocuk ile 20 takım oluşturacağız. Haftanın iki günü maçlar oynanacak, kalan günlerde ise öğrenci ve aileleri her yönüyle ele alınacak. Bu kapsamda Pamukkale Üniversitesi de bilimsel çalışma yaparak projeye destek verecek.''

Bulut, şampiyon olan takımın öğrencilerini İstanbul'daki büyük takımlardan birinin antrenmanına götüreceklerini ve ünlü futbolcularla tanışmalarını sağlamayı planladıklarını kaydetti.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı da ''Hayata Pas Ver'' projesini üç ay boyunca bilimsel olarak ele alacaklarını belirterek, ''Bu projeyle 10-15 yaş arası öğrenciler başta olmak üzere, aileleri, okul hayatı ve birçok ortamda değişiklikleri sosyoloji ve psikoloji alanında araştıracağız. Toplumun şekillenmesi anlamında örnek bir çalışma olacağını düşünüyorum'' dedi.

''Hayata Pas Ver'' grup maçlarının 26 Şubat'ta başlamasının planlanığı bildirildi.

Muhabir: Sebahatdin Zeyrek / Mustafa Dermencioğlu

Yayıncı: Ufuk Kırabalı
Kaynak: AA