Öğretmenler De Serbest Kıyafet İstedi

Antalya’nın Demre ilçesinde öğretmenler, serbest kıyafet için eylem yaptı.

Öğretmenler De Serbest Kıyafet İstedi
Erkek öğretmenlerin çoğunlukla kravatsız bir şekilde okullara geldiği gözlenirken, kadın öğretmenlerin bazıları baş örtüsü, bazıları da kot pantalonlarla derse girdiler.

Okullarda serbest kıyafete geçiş için çıkarılan yönetmeliğin içinde ‘defo’ barındıran bir yönetmelik olduğunu iddia eden Eğitim Bir Sen üyesi 110 kamu çalışanı, 22 eğitim kurumunda serbest kıyafet giyerek iş başı yaptı. Eylemleri hakkında bilgi veren Demre Eğitim-Bir Sen Şube Başkanı Ali Kıtır, Türkiye’de ham demokrasiden tam demokrasiye geçiş süreci yaşandığını ifade etti

Kıtır, “Eğitim-Bir Sen olarak özgürlüklerle ilgili olarak verdiğimiz mücadele her geçen gün yeni kazanımlarla güç buluyor. Öğrencilerin kılık kıyafet yönetmeliği içinde defo bulunduracak şekilde değiştirildi. Öğretmen adaylarının üniversitede özgürlüklerini kullanırken, okullarda staj döneminde, geçmişte yaşadıkları travmaları yeniden yaşamasının önüne geçtik. Üniversitedeki özgürlüklerini staj döneminde de kullanabilecekler. Fakat ortada çok büyük bir haksızlık ve paradoksal açmaz söz konusu. Öğrenciye kıyafet serbest, öğretmen adayına serbest ama çalışana ve öğretmene gelince yasak. Bu durumu protesto ediyor ve 1982 model darbe döneminin bakiyesi olan kılık ve kıyafet yönetmeliğini yok sayıyoruz. 2 Ocakta, sivil itaatsizlik örneği sergileyerek iş yerlerindeki görevlerimizi serbest kıyafetle icra ediyoruz” diye konuştu.

“Yeni yıl yeni bir başlangıç olsun, kamuda kılık kıyafet dayatması son bulsun” diyen Demre Eğitim-Bir Sen Şube Başkanı Ali Kıtır, “Öğrencilerin kılık kıyafet yönetmeliğindeki defoyu giderin, çalışanlar için ise özgürlük taleplerimizi karşılayan defosuz yönetmelik yayınlayın" dedi.

Kaynak: İHA