İmf Açıklaması

Uluslararası Para Fonu , ABD Kongresi'nin ''mali uçurum'' anlaşmasını onaylamasından memnuniyet duyduğunu ancak ABD'nin kamu maliyesini hala kırılgan olan toparlanmaya zarar vermeden yeniden sürdürülebilir bir yola sokmak için daha yapılması gerekenler olduğunu bildirdi.

IMF Sözcüsü Gerry Rice, yazılı açıklamasında, ''ABD Kongresi'nin, işsizlik yardımlarının 2013 yılı için uzatılması da dahil olmak üzere, ani vergi artışları ve harcama kesintilerini önleme doğrultusunda attığı adımı memnuniyetle karşılıyoruz. Kongre adım atmasaydı, ekonomik toparlanma raydan çıkabilirdi'' ifadesini kullandı.

Bununla birlikte ABD kamu maliyesini, hala kırılgan bir konumda olan ekonomik toparlanmaya zarar vermeden sürdürülebilir bir yola geri sokmak için daha yapılması gereken işler olduğunu kaydeden Rice, spesifik olarak, daha yüksek gelirleri ve sosyal güvenlik harcamalarının orta vadede kontrol altına alınmasını sağlayan kapsamlı bir planın mümkün olduğu kadar erken biçimde kabul edilmesi gerektiğini belirtti.

Rice, borçlanma tavanın hızlı bir şekilde artırılması ve harcamalar ile süresi dolmakta olan bütçe faturaları konusundaki belirsizliklerin ortadan kaldırılmasının kritik önem taşıdığını kaydetti.

Muhabir: Mehmet Toroğlu

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA