Ukc Selefi Partilerle Görüştü

Mısır'daki liberal eğilimli Vefd Partisi lideri Seyyid el-Bedevi, Selefi akımın önde gelen isimleriyle yaptıkları görüşmelerin olumlu olduğunu söyledi.

Liberal ve sol eğilimli partileri bünyesinde barındıran Ulusal Kurtuluş Cephesi'nin liderlerinden Bedevi, ''Selefi eğilimli partilerin liderleriyle yaptığımız görüşmeler olumlu geçti. Ortak bir zeminde buluştuk'' dedi.

''Seçimle gelen seçimle gider'' görüşünü paylaştıklarını ifade eden Bedevi, görüşmeye katılan partilerin bunu diğer partilere de aktaracağını ifade etti.

Müslüman Alimler Şura Meclisi Başkanı Mahmud Hasan'ın girişimiyle Selefi liderler, Ulusal Kurtuluş Cephesi'nden Kongre Partisi Başkanı Amr Musa, Vefd Partisi Başkanı Seyyid el-Bedevi ve Halk Akımı Platformu Başkanı Hamdin Sabbahi ile bir araya gelmişti.

AA muhabirinin UKC'ye yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre, 3 saat süren görüşmede devrimin 2. yıl dönümü olan 25 Ocak'ta ''Cumhurbaşkanı'nı devirmek için'' gösteri çağrısı yapılmasının ardından olası çatışmaların önüne geçilmesi çerçevesinde Şeyh Hasan'ın tarafları bir araya getirecek görüşmeler yürütmesi konusunda anlaşma sağlandı. Görüşmede ayrıca, UKC liderlerinin gelecek seçimde uluslararası gözlemci bulundurulması, hükümetin görevden alınması ve yeni seçim yasası üzerinde uzlaşı sağlanması taleplerini dile getirdikleri öğrenildi.

Öte yandan, Şeyh Muhammed Hasan, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, girişimin olumlu sonuçlarının pek yakında görüleceğini söyledi.

Hasan, Mısır'ın çıkarlarının her şeyin üstünde olduğu konusunda tam bir mutabakat olduğunu belirterek, ulusal uzlaşı sağlanması gerektiğinin altını çizdi.

Muhabir: Şerif Devahli/Meryem Kasım/Mustafa Yıldız

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA