Turgutlu'da Sağanak Yağış

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde etkili olan yağış, hayatı olumsuz etkiledi.

Turgutlu'da Sağanak Yağış
Manisa’nın Turgutlu ilçesini etkisi altına alan sağanak yağmur, su baskınlarını da beraberinde getirdi. İlçenin şehir merkezine uzak bazı mahallelerindeki tek katlı evleri su bastı. Şehitler Mahallesi Çiçek Sokak üzerinde ise Mehmet Bekiş’e ait evin avlusu tamamen sular altında kaldı. Turgutlu İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle evin içerindeki sular çekildi. Ev Sahibi Mehmet Bekiş, “Çok şiddetli yağmur yağdı. Aniden sokaktan akan suyun evimizin içerisine girdiğini farkettik. Kısa süre evimizin avlusu tamamen sular altında kaldı” şeklinde konuştu.

YAĞIŞ, KAZAYA NEDEN OLDU

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde Yağmura bağlı olarak birçok kaza meydana geldi. Koşukırı Çarşısı önünde bir otomobil, bir elektrik panosuna çarptı. Çarpmanın etkisiyle devrilen elektrik panosu, vatandaşları korkuttu. Elektrik tellerinin dışarıda olması ve yağmur nedeni ile ıslanması yaşanan korkuyu bir kat daha arttırdı. Polis ekipleri panoya çarpan aracı tesbit etmeye çalışırken, TEDAŞ görevlileri ise olay yerine gelerek devrilen panoyu onardı.

Koşukırı Çarşısı esnaflarından Ender Solmaz, “İş yerlerimizin önünde bulunan elektrik panosuna her gün bir araç çarpıyor. Geçtiğimiz günlerde yine bir aracın çarpması ile elektrik direği devrildi. Yetkililerin buna önlem almasını istıyoruz, bu durum esnaf ve vatandaş için tehlike oluşturuyor. Bu kazaların gece iş yerlerimizin önüne parkeden saman kamyonları tarafından olduğunu tahmin ediyoruz” şeklinde konuştu.

YOLDA DEVASAL ÇUKUR OLUŞTU

Turgutlu Selvilitepe Mahallesi Alparslan Türkeş Meydanı yakınlarında oluşan devasal çukur görenleri şaşırttı. Şiddetli yağmur nedeniyle oluşan derin çukur, belediye ekipleri tarafından kapatıldı. Bazı vatandaşlar olay yerinde “Görüldüğü gibi şiddetli yağmur yolu deldi” ifadelerinde bulundular .
Kaynak: İHA