Simav’da Hastane Yeri İçin Somut Adım

Kütahya'nın Simav’da Belediye Başkanı Kasım Karahan’ın başkanlığında olağanüstü toplanan Belediye Meclisi, 1,5 yıldan bu yana yılan hikayesine dönen Devlet Hastanesi'nin yapılacağı yer konusunu çözüme kavuşturarak, topu Sağlık Bakanlığı'na attı.

Simav’da Hastane Yeri İçin Somut Adım
Sıcak gelişme ilçede bayram havası estirdi. Toplantıda hazır bulunan 15 kişilik meclis üyesinden 11’i, TOKİ tarafından yapılacak hastanenin şehir merkezinde belediyeye ait 17 bin metrekarelik alana yapılması için bölgenin imar değişikliğiyle ilgili tek gündem maddesini oy birliğiyle kabul etti. AK Partiden 3, MHP’den bir üye mazeretleri dolayısıyla toplantıya katılmadı.

Belediye Başkanı Kasım Karahan hastane yerinin belirlenmesi maksadıyla bir buçuk yıldan bu yana devam eden polemiğe bu günkü olağanüstü toplantıda son veren Meclis üyelerine teşekkür etti.

Simav Belediye Meclisinin bu kapsamda aldığı kararı hiç vakit kaybetmeden önce Kaymakamlığa, ardından Sağlık Bakanlığına ileteceklerini ifade eden Başkan Karahan, “Simav Belediye Meclisi üzerine düşenin en iyisini yapmıştır. Sağlık Bakanlığının da uygun bulması halinde Simav kendisine yakışır modern bir hastaneye yakında kavuşmuş olacaktır. Belediyemiz kendisine ait 17 bin metrekarelik alanı Sağlık Bakanlığına verirken hiçbir zaman ekonomik olarak düşünmemiştir. Bu günkü piyasa koşullarına göre otogarın bulunduğu alanın parasal değeri 20-25 milyon TL dolayındadır. Ancak biz halkımızın çektiği sıkıntıları göz önüne alarak bu konuya hiçbir zaman ekonomik açıdan yaklaşmadık. Sağlık alanında yapılacak yatırımlara geçmişte olduğumuz gibi belediye olarak bundan sonra destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Otogarın şimdiki bulunduğu alana çok yakın bir yerde yine belediyeye ait Kocalar Harman Yeri denilen 28 bin metrekarelik bir alana yapılması yönünde planlama yaptıklarını dile getiren Başkan Karahan, “İlçemizde yaptığımız imar çalışmaları kapsamında otogarımızı şehir dışına çıkarmayı planlıyorduk. Bu vesileyle otogar sorunumuzu da çözüme kavuşturmuş olacağız. Hem hastanemiz hem de otogarımız şirin ilçemiz Simav’a hayırlı olsun” dedi.

Bir saat süren toplantının ardından sıcak gelişmeyi öğrenen çok sayıda vatandaş belediyeye akın ederek Başkan Kasım Karahan başta olmak üzere meclis üyelerini tebrik yağmuruna tuttu. Başkan Karahan da kendisini tebrik etmeye gelen hemşerilerine makam odasında sıcak ve soğuk içeceklerle pasta ikram etti .
Kaynak: İHA