Havzalılar ‘tirit Gecesi’nde Buluştu

Samsun Havzalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nce "Tirit Gecesi" düzenlendi.

Havzalılar ‘tirit Gecesi’nde Buluştu
Atakum Belediyesi Eğitim ve Eğlence Merkezi’nde düzenlenen 10. Geleneksel Tirit Gecesi’nde bir araya gelen Havzalılar, birlik ve beraberlik mesajı verdiler. Gecenin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Yahya Bozkurt, “Yöremize ait olan tirit yemeğinin tanıtımı vesilesiyle düzenlediğimiz bu gecede asıl amacımız ilçemizin tanıtımına katkıda bulunmaktır” dedi.

Başkan Bozkurt’un ardından konuşan Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, “Ben bu tür dayanışma gecelerinin daha da coşkulu olduğunu görüyorum. Samsun’da, Atakum’da Havza’da oturan hemşehrilerin bu akşam bir araya gelme gecesidir. Bu dayanışma ve yardımlaşma hep devam edecektir, ben bundan eminim” diye konuştu.

Samsun’da bu etkinliğin 10. kez düzenlendiğini söyleyen Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise, “Bu gece sadece Samsun’da düzenlenmiyor. İnşallah 02 Şubat’ta İstanbul’da, 03 Şubat’ta Tekirdağ Çorlu’da, 10 Mart’ta ise Almanya’da yapacağız. Biz artık tiridi dünyaya tanıttık. Halkımız bu gecelere rağbet göstermektedir. Havza, Vezirköprü, Asarcık, Kavak ve Ladik olarak tiridin patentini aldık. Tirit, artık Samsun’un patentli yemeği oldu” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından hazırlanan tirit yemeğinin kazanı dağıtılmak üzere katılımcı protokol üyeleri tarafından açıldı. Açılan kazanlardaki tirit ilk olarak basın mensuplarına protokol üyeleri tarafından servis edildi.

Samsun Havzalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin düzenlediği Geleneksel Tirit Gecesi, mahalli sanatçıların konserleriyle devam etti. Geceye ayrıca ilçe belediye başkanları sivil toplum örgütü başkanları, siyasi parti başkanları, davetliler ve çok sayıda Havzalı katıldı.

Kaynak: İHA