Bdp’li Vekiller Silopi’de

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ile BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, BDP Silopi İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Bdp’li Vekiller Silopi’de
Yarın yapılacak BDP İlçe Başkanlığı seçimleri öncesi ilçe başkanlığını ziyaret eden BDP’li vekilleri, BDP Silopi İlçe Başkanı Abdulmuttalip Sakman ve partililer karşıladı. Parti binasında vatandaşlar ile bir araya gelen BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Diyarbakır’da toplanan yüz binlerce insanın 3 kadın arkadaşlarının acısını bağırlarına basarak çözüm ve barış dediğini söyledi.

Aydoğan, "Başbakan’ın Amed bir çağrı yaparak ‘BDP’yi, Kürtleri samimiyet sınavına tabi tutuyorum’ dediği bir dönemde Kürtler, BDP, bu samimiyet sınavından başarıyla çıktı. Şimdi biz diyoruz ki eğer bir samimiyet testi sınavı varsa gündemde, Kürtler, BDP’liler, Kürt İslamlılar AKP’yi samimiyet sınavına tutuyor. Eğer çözüm için, eğer barış için samimiyseniz o zaman Batıkent Meydanı’nda toplanan yüz binlerin çözüm ve barış iradesi konusunda ortaya çıkarttığı bu iradeyi dikkate alın, kale alın, İmralı’da Öcalan’la başlattığınız görüşmeleri sonuç alıncaya kadar, müzakereye oturuncaya kadar, bu müzakerelerden sonuç alınıncaya kadar devam ettirin diyoruz” dedi

BDP Muş Milletvekili Demir Çelik ise, uzun süredir belediye başkan vekili ile sorunlar yaşandığını belirterek, şu anda belediye makam koltuğunda oturan Hüsnü Yıldırım’a çok fırsatlar verdiklerini söyledi.

Çelik, "Ondanda beklentimiz büyüktü. Silopi gibi ayakta olan mücadele ruhu ile taşan bir kentin başkan vekilliği herkese nasip olmaz. Nasip olsa da içini dolduracak bir nitelik olması gerekiyordu. Ama ayrıştık. Koptuk. İlçe bir başına, belediye bir başına. Belediye başkanı bir yana, örgütlü yapılarımız bir yana. Bu Silopi için bir kayıptı. Bu kayba göz yummak, kulak tıkamak Barış ve Demokrasi Partisi Genel Merkezi'ne, özgürlük hareketinin kendisine yakışmıyordu. Bu fırsatları da dikkate aldığımızda biz Hüsnü başkan vekilimize bir kez daha fırsat vermenin kendi kendimizi kandırmak olacağını, kendi kendimizi aldatmak olacağı kararıyla ihracı kararına karar verdik. Silopi Belediye Başkan Vekili Hüsnü arkadaş ile bugüne kadar olan hukukumuzun barış ve demokrasi adına olan hukukumuzu sonlandırıyoruz. Bu saatten sonra takdir kendisinindir. İstifa edip etmemesi kendi bileceği iştir” diye konuştu

Konuşmaların ardından BDP’li vekiller, cezaevinde tutuklu bulunan eski Silopi Belediye Başkanı Emin Toğurlu’nun evini ziyaret etti .
Kaynak: İHA