Tanpınar ‘Hikaye’ Yarışması Başladı
Osmangazi Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Ahmet Hamdi Tanpınar edebiyat yarışmasının startı verildi.

Yarışma hakkında bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, belediye olarak düzenledikleri birçok sosyal ve kültürel faaliyetin en önemlilerinden birinin Ahmet Hamdi Tanpınar edebiyat yarışması olduğunu söyledi.
12’incini yaptıkları yarışmanın dalının ‘hikaye’ olarak belirlendiğini ifade eden Dündar, “Ana konusu da, 'Bir rüyadan arta kalan hüzün'. 3 Mayıs 2013 tarihine kadar yarışmacılara açık olacak. O tarihe kadar yazarlarımız yazdıkları hikayeleri belediyeye teslim edecek. Bu yarışmaya katılan eserler kitap haline getirilecek" dedi.
Mustafa Dündar, yarışmada bulunan jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek olan eserlerden dereceye giremese de, eserlerin hazırlanacak olan kitapta yer alarak ölümsüzleşeceğini sözlerine ekledi.
Başkan Dündar, bu yılki yarışmanın jüri üyelerinin de Hilmi Yavuz, Prof. Dr. Abdullah Uçman, Ali Çolak, Başar Başarır, Müge İplikçi, Metin Önal Mengüşoğlu ve İhsan Deniz'den oluştuğunu ifade etti.
Ahmet Hamdi Tanpınar edebiyat yarışmasının tanıtım toplantısında konuşan jüri üyesi Hilmi Yavuz da, Tanpınar yarışmalarının Osmangazi Belediyesi tarafından 12 yıldan beri sürdürüldüğünü ve uluslararası alanda da önemli bir faaliyet haline geldiğini söyledi.
Her jüri üyesinin belli kriteri olduğunu ve buna göre bazı yarışmacıların dereceye giremedikleri için üzülmemesi gerektiğini anlatan Yavuz, 3 Mayıs'a kadar sürecek yarışmaya katılacaklara başarılar diledi.
Yarışmanın tanıtım toplantısına katılan ve bir konuşma yapan Prof. Dr. Abdullah Uçman, Ahmet Hamdi Tanpınar'ın öldüğünde bir kaç kişiye borçlu olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Uçman; "Tanpınar yaşadığında kıymeti gerekli şekilde bilinemedi. Tanpınar'a sahip çıkılması adına bu yarışma çok önemli. Onun adına böyle bir yarışmanın düzenlenmesi, eminim ki onu mutlu edecek. Bu yarışmanın bundan sonra da aynı şekilde devam etmesini diliyorum” dedi.
GEÇEN SENENİN EDEBİYATÇILARI ÖDÜLLERİNİ ALDI Basın açıklamasının ardından geçen sene düzenlenen makale yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.
Geçen yıl yarışmaya ‘Gölge’ Rumuzu ile katılan Korhan Altunyay, 'Zamanla mekanın diyaloğu' adlı eseri ile birinci seçilmişti. Altunyay, ödülünü Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın elinden aldı. Geçen yılki yarışmaya katılan 54 eser arasından, ‘Erguvan’ rumuzuyla katılan Elif Akpınar, “Bir şehir, beş imge” adlı eseriyle ikinci, “Zamanı durduran şehir” isimli eseriyle üçüncü olmuştu.
Geçen yılki yarışmanın mansiyon ödülleri ise, “İkinci zamanın payitahtına eşikmten bir bakış” adlı eseriyle Samet Altıntaş, “Kendi saatini ayarlamak” isimli eseriyle Eren Aksu’ya verilmişti .
