Fransa'da Öldürülen Pkk'lı Kadının Cenaze Namazı Kılındı

Paris'te öldürülen terör örgütü PKK'lı 3 kadından Leyla Söylemez'in cenazesi İçel Nur Camii'nde kılınan cenaze namazının artından toprağa verilmek üzere Güneykent Mezarlığı’na götürülüyor.

Fransa'da Öldürülen Pkk'lı Kadının Cenaze Namazı Kılındı

Söylemez’in cenazesi Diyarbakır’ın Kayapınar belediyesine ait cenaze aracıyla Adana’nın Ceyhan ilçesinde oluşturulan konvoy eşliğinde İçel’in merkez Toroslar ilçesindeki Nur Camii'ne getirildi.

Üzerinde terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın resminin yer aldığı sözde örgütün bayrağına sarılı tabut kadınların omuzların cami içerisine alındı. Kalabalık terör örgütü lehine Kürtçe sloganlar attı. Törene katılanlar namaz sırasında da slogan atmaya devam etti. Bu arada açılan bir pankartta, "barışa uzanan eller kırılsın" şeklindeki yazı dikkatlerden kaçmadı. Bu sırada BDP’li yöneticiler barış güvercini uçurdular. Cenaze nedeniyle dünden bu yana çalışmalar yürüten mersin emniyetine takviye için çevre illerden de güvenlik güçlerinin kaydırıldığını belirtildi. Öte yandan konvoyun geçtiği yerlerde ve cami çevresinde resmi kıyafetli polislerin bulunmaması dikkat çekti. Cenazede BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, BDP Adana Milletvekili Murat Bozlak, BDP İçel Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de bulunuyor.