Yök Başkanı Çetinsaya: Daha Büyük Hedeflere Doğru Yürümeliyiz

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Gökhan Çetinsaya'nın, Azerbaycan'a yaptığı resmi ziyaret devam ediyor.

Yök Başkanı Çetinsaya: Daha Büyük Hedeflere Doğru Yürümeliyiz
Ziyaret kapsamında Çetinsaya bugün ilk olarak Merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in mezarı, Türk şehitliği ve Şehitler Hıyabanını ziyaret etti. Çetinsaya basına yaptığı açıklamada ziyareti sırasında çok farklı zeminlerde çok farklı konuları görüşeceğini söyledi.

Çetinsaya ''Hem ülkelerimiz arasındaki ilişkileri hem de globalleşen dünyanın gidişatını dikkate alarak ortak projeler geliştireceğiz.'' dedi.

YÖK Başkanı Çetinsaya ve beraberindeki heyet daha sonra ülkenin en büyük üniversitesi olan Bakü Devlet Üniversitesi'ne (BDU) geçti. YÖK Başkanı, kendilerini kapıda karşılayan Üniversitenin Rektörü Abel Muharremov'a teşekkür etti. Çetinsaya ve beraberindekiler kısa süren heyetler arası görüşmeden sonra üniversitenin bazı laboratuvarlarını ve Üniversite bünyesinde oluşturulan Haydar Aliyev müzesini gezdi.Çetinsaya ve beraberindekiler daha sonra BDU'nun öğretim üyeleri ve akademisyenleri ile bir araya geldi. Rektör Muharremov burada yaptığı konuşmada ''İki kardeş ülke olarak bizim gemilerimiz büyük okyanuslarda birlikte yan yana yüzmelidir.'' dedi.

Muharremov, Çetinsaya'nın ziyaretinin önemine dikkat çekerek, söz konusu ziyaretin iki ülke yüksek öğretimine yeni rota tayin edeceğini ifade etti.

YÖK Başkanı Çetinsaya'da yaptığı konuşmada iki ülkenin yüksek öğretim ilişkilerinde yürünen önemli yolların olduğunu ancak daha beraber yürünecek uzun yolların olduğuna dikkat çekti. Birlikte yürünen bu yolda yaşanabilecek problemleri çözmek adına geldiklerini belirten Çetinsaya, her iki tarafın problem gördüğü konuların çözümünden ilave bundan sonraki sürece yön verme adına çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Çetinsaya ''İki ülke yüksek eğitiminin beraber yakaladıkları başarılara bakmadan daha büyük hedeflere doğru yürümeliyiz.'' dedi.

Cetinsaya YÖK tarafından geliştirilen Mevlana öğrenci ve öğretim üyesi değişim programından da bahsederek, dünyada yaygın olarak kullanılan Erasmus öğrenci değişim programına benzer bir faaliyet düşündüklerini söyledi.

Programın 2013 yılı içerisinde başlayacağını bildiren Çetinsaya, proje üzerinde rektörlerle beraber titizlikle çalışıldığını bildirdi.MEMORANDUMLAR İMZALANDIToplantının sonunda BDU ile Anadolu ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversiteleri arasında işbirliği memorandumu imzalandı. Her iki memoranduma BDU adına Rektör Abel Muharremov imzalarken, Anadolu Üniversitesi adına Rektör Prof Dr Davut Aydın, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi adına da Rektör Prof Dr Arif Yılmaz imzaladılar. İmza töreninden sonra Rektör Muharremov, YÖK Başkanı Çetinsaya'ya hatıra plaketi ve çeşitli hediyeler takdim etti. Rektör ayrıca heyetinin onuruna öğle yemeği verdi.YÖK Başkanı Çetinsaya'nın Azerbaycan'a yaptığı resmi ziyarette kendisine Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof Dr Ramazan Korkmaz, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof Dr Hikmet Koçak, Kars Üniversitesi Rektörü Prof Dr Sami Özcan, Giresun üniversitesi Rektörü Prof Dr Aygün Attar, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof Dr Arif Yılmaz ve Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof Dr Davut Aydın eşlik ediyor .