Dolu Aydın’ı Beyaza Bürüdü

Aydın’da 5 dakika etkili olan şiddetli dolu yağışı, cadde ve sokakları beyaza bürüdü.

Dolu Aydın’ı Beyaza Bürüdü
Kar görmeye bile alışık olmayan Aydınlılar, doluyla şaşırdı. Aydın’da hafta başından bu yana etkili olan bahar havası akşam saatlerinde yerini olumsuz hava koşullarına bıraktı. Öğleden sonra zaman zaman havanın kapandığı Aydın’da saat 23.00 sıralarında aniden dolu yağışı başladı.

Hayatını olumsuz yönde etkileyen şiddetli dolu yağışının cadde ve sokakları beyaz örtüyle kaplaması için 5 dakika yetti. Dolu yağışının şiddeti nedeniyle sürücüler yolarda güçlükle ilerlerken; kısa sürede cadde ve sokakların yanı sıra ev ve iş yerlerinin çatıları ile araçların üzerleri dolu yığınları oluştu.

Aydınlıların alışık olmadığı tabloda, cadde ve sokaklardaki görüntü kar yağışından etkilenmiş doğu bölgelerini aratmadı. Yaklaşık 5 santimetre dolu birikintilerin oluşması vatandaşları hayrete düşürdü. Şiddetli dolu yağışından araçlarının etkilenmiş olabileceğini düşünen bazı araç sahipleri yağışa rağmen dışarı çıkıp araçlarının üzerlerini temizledi.

Aydın’da yaklaşık 5 dakika etkili olan şiddetli dolu yağışı dana sonra yerini sağanak yağmura bıraktı. Yağmur sularının sürüklediği dolu birikintileri, birkaç saat sonra tamamen ortadan kayboldu .
Kaynak: İHA