Arınç: Mehmet Ali Birand Türkiye İçin Çok Önemli Bir İsimdi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Mehmet Ali Birand'ın Türkiye için çok değerli bir isim olduğunu belirterek, "Birand, Türkiye için çok önemli bir isimdi.

Demokrat bir gazeteciydi." dedi.

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen 'Ahmet Tevfik İleri' anma programı akşam saat 19.00'da başladı.

Programa; Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Ümraniyeli vatandaşlar katıldı.

Anma programında, Ahmet Tevfik İleri için hazırlanmış özel belgesel yayınlandı. Adnan Menderes döneminde Milli Eğitim Bakanı olan Ahmet Tevfik İleri'nin hayatı hakkında konuşmalar yapıldı. Bülent Arınç, anma programı öncesi, basın mensuplarının, Mehmet Ali Birand'ın vefatıyla ilgili sorularını cevapladı. Arınç, Mehmet Ali Birand'ın vefat ettiği haberini alınca çok üzüldüğünü belirtti.

Arınç, "Sayın Birand’ı bugün öğle saatlerinde ziyaret etmiştim. Ancak oğluyla görüşebilmiştim. Doktorlarıyla görüşebilmiştim. Kendisi yoğun bakımdaydı. Sağlık dileklerimizi söylemiştik. Ümitli olduğumuzu söylemiştik. Maalesef hayatını kaybetti. Büyük üzüntü duyuyoruz. Türkiye için çok önemli bir şahsiyetti. Çok demokrat bir gazeteciydi. Çok cesur bir gazeteciydi. Televizyon yayıncılığında çok başarılı bir isimdi. Arkasında çok güzel eserler bıraktı. Böyle kısa bir süre içerisinde hayatını kaybetmiş olması hepimizi derinden üzdü. Allah'tan rahmet diliyorum. Eşine, çocuklarına, sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Buradan çıkar çıkmaz hastaneye gideceğim. Eşine ve çocuklarına taziyede bulunacağım.” şeklinde konuştu.