Ozgat'ta Tekstil İşçilerinden Eylem

Yozgat Organize Sanayi Bölgesinde bir tekstil fabrikasında sigortasız çalıştıklarını ve maaşlarını eksik aldıklarını iddia eden yaklaşık 70 işçi, fabrika önünde eylem yaptı.

Kentte Kasım ayında faaliyete geçen fabrikada sigortasız çalıştırıldıklarını ve maaşlarını eksik aldıklarını iddia eden grup yetkililerden yardım istedi.

SGK ve İş-Kur yetkililerine durumu bildirdiklerini belirten işçilerden Bekir Serttoprak, ''Bizler ekmek parası için düşük bir ücretle çalışıyoruz. Kasım ayında faaliyete geçen fabrikada hakkımız olan ücreti alamıyoruz. Bizim tek isteğimiz evimize ekmek götürmek ancak bizim hakkımızı vermiyorlar. Bizleri sigortasız çalıştırıyorlar, mesaimizi yansıtmıyorlar. Biz bu durumu SGK'ya İŞKUR'a BİMER'e bildirdik ama dönüş yapılmadı'' dedi.

İşçilerden Hacı Davut İbiş de, asgari ücretin 774 lira olduğunu ancak işçilerin 500 lira dahi alamadığını savundu.

Diğer taraftan eylemin yapıldığı fabrika önünde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri güvenlik önlemi aldı.

Muhabir: Ömer Sarı

Yayıncı: İsmail İçer
Kaynak: AA