Enginyurt: “Türkiye’de Kürt Sorunu Yok”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu İl Başkanı Cemal Enginyurt, Türkiye’de Kürt sorunu olmadığını belirterek, “MHP etnik siyasetin içinde olmayan, ‘Türkiye Türklerindir’ diyenlerin partisidir” dedi.

Cemal Enginyurt sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin durumunun son bir ay içerisinde nereye gittiği belli değil. Türkiye adeta denizin ortasında kaybolan bir gemiyi andırıyor, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise gemisini kurtarmak için çırpınıyor. Terör örgütü PKK’nın faaliyetleri kimse tarafından yadırganmıyor, öyle ki artık neredeyse ‘PKK’lıyım’ demek gurur verici bir hal almaya başladı.
Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu durumdan oldukça rahatsız oluyoruz. ‘Türkiye Türklerindir’, ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ ama bunu demek bile artık neredeyse şimdiki ortamda suç haline geldi.” Enginyurt, partisinin 19 Ocak Cumartesi günü gerçekleştireceği toplantıyla ilgili çağrıda bulunarak, “Birlik, beraberlik sağlamak ve bütün Türkiye’ye ses vermek için herkesi bekliyoruz. Bize darılanlar, küsmüş olanlar olabilir. Onlara da sesleniyoruz. Şimdi birlik ve beraberliğimizi tescil etme zamanıdır. Bu duygu ve düşüncelerle ‘şimdi MHP zamanı’ demek istiyoruz” ifadelerini kullandı
