Sivas’tan, Suriyeli Sığınmacılara İlaç Yardımı

Sivas Belediyesi ve Hayat Ağacı Derneği, Suriyeli sığınmacılar için gönderdiği kıyafet yardımı ardından ilaç yardımı başlattı.

İlaçların, Şanlıurfa’da kalan sığınmacılar için gönderileceği açıklandı. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde bulunan Suriyeli sığınmacılar, bulundukları yerlerdeki yardım kurum ve kuruluşlarının katkılarıyla yaşamaya çalışıyor. Sivas Belediyesi ve Hayat Ağacı Derneği, hayır sahiplerinin katkılarıyla mazlum ve mağdur insanlara imkanlar ölçüsünde destek sağlıyor. Sivas Belediyesi ve Hayat Ağacı Derneği işbirliği ile toplanan ilaçlar, Sivas Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde tasniflendi. Son kullanma tarihleri kontrol edilen ilaçlar, özelliklerine göre kolilere konuldu. Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, Türk milletinin yardımsever bir millet olduğunu belirterek, mağdur ve mazlumlara her zaman destek olduğunu söyledi.

Sivaslıların hayır hasenatta yarıştığını vurgulayan Avcı, ilaç kampanyasıyla ilgili duyurunun ardından, Sivas halkının adeta koşarcasına Sivas Belediyesi ve Hayat Ağacı Derneği’ne katkı sağladığını söyledi.

Kampanya kapsamında, 5 bin 500 adet ilaç toplandığını vurgulayan Avcı, esasında Filistin halkı için toplanan söz konusu ilaçların vize problemi sebebiyle ulaştırılamadığını, bu sebeple Türkiye'ye sığınan Suriyeli sığınmacılara gönderileceğini ifade etti.

Suriye’de bir katliam yaşandığını belirten Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, Sivas Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesindeki hemşire ve Doktorlar tarafından ilaç tasniflerinin yapıldığını söyledi.

Tasnifleri yapılan ilaçların, Sivas’tan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne gönderileceğini belirten Avcı, bunun, il sınırları içinde bulunan Suriyeli sığınmacılar için şifa olacağını söyledi.