Gölova Barajı Dondu

Türkiye’yi etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava nedeniyle Sivas’ın Gölova ilçesinde sulama amaçlı kullanılan ve Akıncılar ile Suşehri ilçelerindeki tarım arazilerine de su veren Gölova Baraj Gölü soğuk havanın etkisiyle tamamen dondu.

Gölova Barajı Dondu
İlçede bulunan Gölova Baraj Gölü, etkili olan soğuk hava nedeniyle dondu. Üzerinde yaklaşık 35 santimetre kalınlığında buz kütlesi ile kaplı barajı gören bazı vatandaşlar hatıra fotoğrafı çektirdi. Baraj gölünün her yıl buz tuttuğunu, fakat o yıllarda baraj gölünün her tarafında donma olmadığını belirten Şerif Şen isimli vatandaş, bu yıl soğukların aşırı olması nedeniyle baraj gölünün tamamen donduğunu ve bunu fırsat bilerek oluşan manzara karşısında baraj gölünde hatıra fotoğrafı çektirdiklerini ifade etti.

Gölova baraj gölünün yoğun kış şartlarına göre kış mevsiminin normal şartlarda ilerlemesi halinde genellikle gece soğuklarına dayanamadığını, bugünlerde ise soğuk havanın etkisini ilçede tamamen göstermesi ile birlikte baraj gölünün içerisinde çeşitli balıkların ve su ürünlerinin yaşadığını belirten Şen; Gölova Baraj Gölü’nün önümüzdeki günlerde soğukların artması ile birlikte üstündeki buz kütlesinin daha da çok kalınlaşacağı söyledi

Hava sıcaklığının ise ilçede yaklaşık eksi 10 dereceye kadar düştüğü bildirildi

Kaynak: İHA