Deniz Feneri Derneği Doğu Anadolu Bölge Temsilciliği Tarafından Kampanya Kapsamında Suriye'ye 48 Prefabrike Ev Gönderildi

Deniz Feneri Derneği Doğu Anadolu Bölge Temsilciliği tarafından ''Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye'' kampanyası kapsamında Suriye'ye 48 prefabrike ev gönderildi.

Derneğin bölge temsilciliği tarafından lojistik merkezden tırlara yüklenen 14 metrekare büyüklüğündeki prefabrike evler, Suriye'ye destek için bölgeye sevk edildi.

Deniz Feneri Derneği Doğu Anadolu Bölge Temsilcisi Ali Karayılan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'deki drama duyarsız kalmadıklarını belirterek, Hatay'daki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan içeri sevk etmek üzere Erzurum'dan 48 adet afet evini 4 tırla bölgeye göndereceklerini söyledi.

Prefabrike evlerin 14 metrekareden oluştuğunu anlatan Karayılan, şunları kaydetti:

''Bunların kurulmasını biz Suriyeli gönüllülerimize öğrettik. Suriye'deki ortak iş yaptığımız yardım kuruluşlarıyla beraber bu işi organize ediyoruz. Ayrıca kurulacak olan bu 48 prefabrike evin içerisine yerleştirilmek üzere Deniz Feneri Derneği'nin Ankara şubesinden bir tır çekyat, ranza, yatak, battaniye, yorgan, ısıtıcı ve gıda olmak üzere o malzemeler de yarın bölgeye sevk ediliyor. İnşallah bu yardım malzemelerini Perşembe günü Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye ulaştırmış olacağız.''

-Suriye'ye 100 ton un gönderilecek-

Suriye'de ekmek ve un sıkıntısı yaşandığını ifade eden Karayılan, Erzurum sivil toplum kuruluşlarının da katkılarıyla kentte 25 ton un topladıklarını belirterek, Erzurum'daki 25 ton unla, genel merkezden 100 ton unun Suriye'ye gönderileceğini vurguladı.

Dernek Olarak Suriye için ellerinden geleni yaptıklarının altını çizen Karayılan, ''Battaniye, gıda, eşya yardımlarımız devam ediyor. Daha önce de Erzurum lojistik merkezimizden 18 afet evini, sağlık kabini olarak kullanmak üzere Suriye'ye göndermiştik'' diye konuştu.

Muhabir: Ayşe Yıldız

Yayıncı: Emine Konuk
Kaynak: AA