2 Bin 943 Kişiye Özürlü Evde Bakım Yardımı

Kastamonu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Sarıkaya, ilde 2012 yılında 2 bin 943 kişiye özürlü evde bakım yardımı yapıldığını bildirdi.

Sarıkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özürlü evde bakım hizmeti çerçevesinde bakacak yakını olmayan özürlüleri de özel özürlü bakım merkezlerine yerleştirdiklerini ve bu merkezlere de iki asgari ücret ödediklerini belirtti.

Araç ilçesinde zihinsel ruhsal ağır özürlülere hizmet veren bakım merkezi müdürlüğü denetiminde 2012 yılında 72 özürlüye bakım hizmeti verildiği ifade eden Sarıkaya, şunları kaydetti:

''Bedensel özürlüler ise Nevşehir, Çorum, Samsun gibi yakın illerde durumu uygun özel bakım merkezlerine yerleştirilmektedir. Önümüzdeki dönemde, aile içi şiddetin önlenmesine yönelik şiddet izleme önleme merkezi açılarak, şiddetin önlemesinde aktif rol alınacaktır.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 2012 yılında, , 0-12 yaş arası çocuk yuvasında 80 çocuğa, Sevgi Evleri Kız Yetiştirme Yurdu'nda 13-18 yaş arasında 55 kıza ve Erkek Yetiştirme Yurdu'nda 13-18 yaş arası 65 erkek çocuğa hizmet vermiştir. 104 kişi kapasiteli huzurevinde 60 yaş üzeri 104 kişi, İnebolu huzurevinde 35 kişi yararlanırken, 2012 yılında kadın konuk evlerinde 95 kadın yararlanmıştır. Burada kadınlar kısa süre kaldıkları için sirkülasyon oldukça fazladır.''

Muhabir: Esra Karamuk

Yayıncı: Ebubekir Gülüm
Kaynak: AA