Başlatılan Uygulama İle Valilik Binası Girişlerine Yerleştirilen Yazı Sehpaları Üzerinde Özlü Sözlere Yer Veriliyor

Sinop Valiliği'nde başlatılan uygulama ile Valilik binası girişlerine yerleştirilen yazı sehpaları üzerinde özlü sözlere yer veriliyor.

Sinop Valiliği'ne gidenleri, Valilik girişine yerleştirilen özlü sözler karşıladı.

Yazı sehpaları üzerinde ''Günün Sözü'' olarak ''Tarihi değiştirenler, insanın kendisi hakkındaki düşüncelerini değiştirenlerdir'' yer aldı.

Vali Ahmet Cengiz, özlü sözlere ve atasözlerine büyük ilgi ve merakı olduğunu bu nedenle ''Günün Sözü'' uygulamasını başlattıklarını söyledi.

İnsanların deneyimlerinden günümüze gelen sözlerin yol gösterici olduğunu ifade eden Cengiz, şunları kaydetti:

''Bilgisayarımda özlü sözler ve atasözleriyle ilgili çok sayıda kaynak ve kayıtlarım mevcut. Belli aralıklarla bu sözlere göz atıyorum. Sinop Üniversitesi'nde girdiğim sınıfta ilk olarak tahtaya bir tane özlü söz yazarak derse başlıyorum. Bu sözler, doğru kabul edilmiş, taktir edilmiş kayda ve yaşamımıza girmiş sözler. Tecrübelerin birikimi olan sözleri tekrar tekrar bizim çaba göstererek edinmemiz manasız. Bu sözler bir anlamda başkalarının denenmiş, yaşanmış, doğruluğu test edilmiş tecrübelerinden yararlanılmış ve o doğrultuda yönlenilebileceğimiz gibi aynı zamanda motivasyonu artırıcı, hem doğru yöne yöneltici,hemde yanlışa düşmekten bizi engelleyici hem de eğitici sözlerdir. Dolayısıyla bu sözlerin hayatımıza olumlu yönden katkısına yürekten inanıyorum. Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Amerika zaten keşfedilmiş .Her sözden herkes farklı şekilde anlam çıkarabilir. Bazen bir kitap bazen bir cümle bazen belki bir özlü söz bir insanın hayatını değiştirebilir.''

Cengiz, üç ayrı girişte yer alan ''Günün Sözü''nü her gün değiştirdiklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Kenan Türkseven

Yayıncı: Dilek Sezen
Kaynak: AA