Emet Belediye Başkanı Koca Açıklaması

Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, ilçe halkının Zafer Havalimanı'na ulaşması için Çavdarhisar yolunun yapılması gerektiğini ve çalışmalarının bu yönde yoğunlaşacağını söyledi.

Koca, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Kütahya'daki gazetecileri Emet'te ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

2009 yılında Belediye Başkanlığı'na seçildiğini hatırlatan Koca, şöyle konuştu:

''Göreve geldiğimizde belediyede işçi fazlası vardı. Bunları diğer devlet kurumlarına göndererek işçi sayımızı düşürdük. Bu da belediye için mali bir rahatlama sağladı. Emet'e maliyeti 1 milyon lirayı bulan parke taşı döşedik. Önümüzdeki yıl hedefimiz ise bunu iki katına çıkarmak. Emet'te doğalgaz çalışmaları devam ediyor. Bu yüzden yollarımız iki defa kazıldı. Tavşanlı, Emet ve Kütahya karayolunun yapımı devam ediyor. Ancak küçük pürüzler var. Onlarda giderildikten sonra bu yol tamamlanacak. Emet-Çavdarhisar yolu, Emet-Gediz yolu ve Tavşanlı'dan Örencik'i Çavdarhisar'a bağlayan yol 2013 yatırım programına alındı. Bu yollar tamamlandığında yol sorunumuz kalmayacak. Zafer Havalimanı'na ulaşmamız için de Çavdarhisar yolunun yapılması gerekiyor. Çalışmalarımızı bu yönde yoğunlaştıracağız.''

Koca, Emet'e kazandırmayı planladıkları yeni içme suyu projeleri olduğunu anlatarak, bu projelerin 2014 yılında tamamlanacağını ve tamamlandığında Emet Belediyesi'nin aylık 35 bin lira kara geçeceğini da sözlerine ekledi.

Daha sonra Simav'ın Sesi Gazetesi'nin sahibi Mehmet Adil Turgut, gazeteciler adına Koca'ya çini tabak hediye etti.

Muhabir: Zekeriya Türkel / Hadi Şengül

Yayıncı: Deniz Açık
Kaynak: AA