2012 Yılında 5 Bin İşyeri Denetlendi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, denetim ekiplerince ilimizde gıda konusunda faaliyet gösteren işletmelerin teknik ve hijyenik denetimleri devam ediyor.

Yapılan denetimlerde gıda olarak kullanılabilme özelliğini yitirmiş, Son tüketim tarihi geçmiş, üretim izni olmayan, yasal mevzuat hükümlerine aykırı gıdalar imha edildi. 2 bin 444 kilogram katı gıda maddesi ile bin 600 litre sıvı gıda maddesine el koyularak imhası sağlandı. Mevzuat hükümlerine aykırı davrandığı tespit edilen 112 işletmeye ise cezai işlem uygulandı.
Yapılan denetimlerde; işyerleri titiz bir kontrolden geçirilirken; işyeri, perSonel, alet-ekipman genel temizlik ve hijyeni ile işyerlerinde gerek mutfakta kullanılan gerekse satışa sunulan gıda maddelerinin gıda güvenliği ve kalitesi, sergileme, saklama koşulları ile çalışanların sağlık muayene kartları gibi konularında yasaların öngördüğü doğrultuda incelemeler yapılıyor.
Yapılan denetimlerin halk sağlığını koruma, esnafı bilinçlendirme, hizmet kalitesinin yükseltilmesi, mevcut işyeri standartlarının iyileştirilmesi konusunda büyük önem taşıdığını belirten yetkililer, tüketicinin yediğine içtiğine dikkat ederek gördüğü olumsuzlukları da ilgi birimlere Alo Gıda 174 Ya da Alo Zabıta 153 veya 444 11 41 çözüm masası kanalıyla bildirmeleri konusunda duyarlı davranmalarını istedi .
