Yet-him Der'e Destek Artıyor

Yetimleri Himaye Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (YET-HİM DER), Türk Eğitim Sen Soma Temsilciliği’ni ziyaret etti.

Yet-him Der'e Destek Artıyor
Türk Eğitim Sen Soma Temsilcisi İlhan Kırbaç, YET-HİM DER yöneticilerinin ziyaretinden sendika olarak memnuniyet duyduklarını dile getirerek, dernek çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve bu çalışmalara ne gibi katkılar sağlayabileceklerini bilmek istediklerini söyledi.

YET-HİM DER Başkanı Fatma Gölükcü ise, eğitim camiasının ve bu camianın temsilcisi durumundaki sivil toplum örgütlerinin maddi manevi yanlarında olduklarını bilmek ve dernek çalışmalarında desteklerini hissetmenin kendilerine onur verdiğini söyleyerek, “Ocak 2013 itibarıyla derneğimizin burs verdiği öğrenci sayısı 18’e yükselmiştir. Tamamen yardımsever Soma halkının yardımları ile şu ana kadar sıkıntı çekmeden çalışmalarımızı sürdürdük ve bundan sonra da sıkıntısız bir şekilde sürdürebileceğimize inanıyorum. Her ay burs verebildiğimiz yetim öğrencilerin sayısında artış olması bizleri ayrıca mutlu etmektedir. Aslında çocuklarımızın yani bursiyer yetim öğrencilerimizin maddi ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra kaybettikleri ebeveynlerinin yerlerini dolduracak bilinçli ve gönüllü yetişkinlerin sevgisine ve ilgisine de ihtiyacı var. Bunun için de en uygun kişilerin siz eğitimciler olduğunuzu düşünüyorum.” dedi.

Türk Eğitim Sen Temsilcisi Kırbaş ise “Derneğinize ekonomik katkıda bulunmalarını teşvik amacıyla üyelerimize derneğinizin İBAN numarasını ve iletişim bilgilerini ulaştıracağımızdan emin olabilirsiniz. Ayrıca üyemiz olan öğretmenlerin kendi okullarındaki derneğinizden eğitim bursu alan öğrencilere rol model olabilmek ve yitirdikleri ebeveynlerinin eksikliğini biraz olsun giderebilmek için özel bir gayret gösterecekleri konusunda da şüpheniz olmasın” diye konuştu.

YET-HİM DER Yönetim Kurulu üyesi ve Sekreteri Nejdet Akbulut da, derneğin burs vereceği yetim öğrencileri belirlerken sadece beyanı yeterli bulmayıp, mahalle muhtarlarından ve komşularından da araştırılıp, ekonomik durumlarının tespitinde ince eleyip sık dokuduklarını dile getirerek, ‘Derneğimize maddi anlamda yardım eden hayırsever vatandaşlarımızın yaptıkları yardımların gerçekten o yardıma ihtiyacı olan kişilere ulaştığından da emin olmalarını istiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA