Belediyeye Gelişinde Güllerle Karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, Ziyaretin Ardından Ulucami'de Cuma Namazını Kıldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Uşak Belediyesi'ni ziyaret ederek, belediyenin çalışmalarına ilişkin bilgi aldı.

Valilik'ten belediyeye geçişi sırasında makam otomobilinden vatandaşlara el sallayan Gül, belediye binasından atılan güllerle karşılandı.

Meydanda kendisini bekleyenlerle selamlaşan Gül, Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan'ın makamında belediyenin çalışmalarına ilişkin bilgi aldı.

Gül, basın mensuplarının görüntü aldığı sırada yaptığı konuşmada, şehirleri belediye başkanlarının güzelleştirdiğini belirterek, imarın gelişmesine göre şehirlerin yaşanabilir ya da yaşanamayacak yerler haline geldiğini ifade etti.

Halkı birinci derecede ilgilendiren konunun da bu nedenle belediyenin çalışmaları olduğunu dile getiren Gül, ziyaretleri sırasında şehrin geleceğiyle ilgili planları yetkililerden dinlediğini kaydetti.

Türkiye'deki diğer iller gibi Uşak'ın da altyapısına ilişkin çalışmaların tamamlandığını söyleyen Gül, imarın, binaların ve yeşil alanların en güzel şekilde yapılması ve şehirlerin yaşanılabilir hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan da artık dünyada kentlerin birbiriyle yarıştığını, farklılık yaratamayan ve potansiyelini harekete geçiremeyen şehirlerin cazibe merkezi haline gelemediğini söyledi.

Uşak'ı diğer kentlerin önüne geçirecek çalışmalar içerisinde olduklarını ifade eden Erdoğan, potansiyeli tespit ettiklerini ve bunu harekete geçirecek projeler hazırladıklarını aktardı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen ve milletvekillerinin de bulunduğu ziyaret basına kapalı devam etti.

Gül, belediye ziyaretinin ardından yürüyerek Ulucami'ye geçti. Burada cuma namazını kılan Gül, Zehra Terek isimli vatandaşın cenaze namazına da katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, namazdan sonra kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlarla sohbet etti.

Muhabir: Eda Ünlü - Soner Kılınç / Kadir Karakuş

Yayıncı: Tolga Özgenç
Kaynak: AA