Sanal Kart Kullanımı Artıyor

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre 2011 ilk yarıda sanal kartla yapılan 2,5 milyon e-ticaret işlem adedi, 2012 ilk yarıda 3,6 milyona çıktı.

Geçen seneye oranla sanal kartla yapılan işlem adedinin yanında işlem tutarı da arttı. Sanal kart, e-ticaretin artmasında etkili oldu. Buna bağlı olarak internette daha yüksek sepet ortalamaları ile alışveriş yapılıyor. Sepet ortalaması, 2012 ilk yarıda geçen seneye göre yüzde 7 artarak 194 TL oldu. 2011’in aynı döneminde sanal karttan e-ticaret işlem tutarı da 340,3 milyon TL iken, 2012’nin ilk yarısında bu rakam 471 milyon TL oldu.
Hızlıal.com Genel Müdürü Gülbin Çoruh, konuya dair yaptığı açıklamada “Sanal kart, güvenlik kaygısından dolayı internet üzerinde kredi kartı bilgilerini paylaşmaktan kaçınan kullanıcılar için etkili bir alternatif oldu. BKM’nin açıkladığı veriler sanal kartı kullanımıyla doğru oranda, e-ticaret hacminin de arttığını ortaya koyuyor. Hızlıal.com olarak geçen yılın ilk yarısına göre işlem sayımızda yüzde 49 ve işlem tutarında ise yüzde 52 oranında artış gördük.” dedi.