Optimum’da Sağlık Günleri

’Beynin gıdası’’ olarak bilinen ve bebeklerde de anne sütünden sonra en fazla tercih edilen besin olan balık yağının kolesterolü düşürdüğü, kalp hastalıklarına iyi geldiği, sindirimi kolaylaştırdığı, dikkat eksikliği ve diğer bilişsel rahatsızlıklara ‘’ilaç’’ görevi üstlendiği bildirildi.

Optimum’da Sağlık Günleri
Adana Optimum Outlet AVM’de başlayan ‘’Sağlık Günleri’’nin ilkinde, AVM ziyaretçilerine balık yağının faydaları anlatıldı.

Optimumda düzenlenen etkinlikte, balık yağının önemini anlatıldı. Balık yağı çocuklarda, yetişkinlerde ve gebelikte; beyin, göz ve sinir sisteminin gelişiminde ve kalp damar sağlığının korunmasında ilaç kadar etkili bir gıda olduğu vurgulandı. Balık yağının aynı zamanda omega 3 hücre yenilenmesi dahil birçok önemli fonksiyonu olan bir yağ asidi ve tam bir cilt dostu olduğu belirtildi.

Balığın beynin gıdası olarak bilindiğini vurgulayan uzmanlar, ‘’Çünkü balık tüketen bazı insanlarda depresyona, dikkat eksikliğine ve diğer bilişsel rahatsızlıklara çok fazla rastlanmadığı bilimsel bir gerçektir’’ dediler.

Balık yağının ayrıca diyabet, astım, gelişim bozuklukları, hareket bozukluğu, obezite, böbrek rahatsızlıkları ve kemik erimesine de iyi geldiği ifade edildi.

Adana Optimum Outlet AVM’deki sağlık günlerinin 9 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek ikincisinde saçlarda kepek sorunu, saç dökülmesi ve cilt bakımı konusunda ziyaretçilere bilgiler verilerek, önerilerde bulunulacak .
Kaynak: İHA