Ölü Sayısı 103'e Yükseldi

Suriye'de ordu birliklerinin, yönetim karşıtlarının yoğun olduğu kentlere ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda çoğunluğu başkent Şam'da olmak üzere ölü sayısının 103'e yükseldiği bildirildi.

Merkezi İngiltere'de olan Suriye İnsan Hakları Örgütü , sabahtan bu yana ordu birliklerinin başkent Şam'ın birçok banliyösüne hava destekli olarak düzenlediği operasyonlarda açılan ateşte 41 kişinin yaşamını yitirdiğini ve çok sayıda kişinin yaralandığını belirtti.

Ülkenin kuzeyinde yer alan Halep'te gerçekleşen operasyonlarda ise 38 kişinin hayatını kaybettiğini aktaran örgüt, Humus'ta 7, Dera'da 11, İdlib'te 3, Lazkiye'de 2 ve Deyru'z Zor kentinde bir olmak üzere ülke genelinde ölü sayısının 103'e yükseldiğini duyurdu.

Öte yandan, ordunun hava destekli olarak Şam'ın Tedamun bölgesine saldırması sonucu onlarca evin yıkıldığını ve hasar gördüğünü, evlerin enkazında sivillerin olduğunu belirten yerel kaynaklar, Özgür Suriye Ordusu'nun bölgede çok sayıda Şebbiha milisini esir aldığını ifade etti.

Güvenlik güçlerinin Halep'te toplu idamlara giriştiğini ve çok sayıda kimliği belirsiz kişinin cesedine rastlandığını dile getiren kaynaklar, yönetime bağlı birliklerin Halep'in Süleyman Halebi, Şear, ve Midan bölgelerine düzenlediği hava saldırısında onlarca evin yıkıldığını, bazı evlerde yangın çıktığını bildirdi.

Kentte savaş uçaklarının içme suyu hatlarını da hedef aldığını öne süren kaynaklar, güvenlik güçlerinin ateş açarak su depolarını kullanılamaz hale getirdiğini kaydetti.

Kaynak: AA