Nysa Kazılarında Sezon Tamamlandı

Aydın’ın Sultanhisar ilçesinde 2 yıl aradan sonra 2012 yılında yeniden başlanılan Nysa Antik Kenti kazı çalışmalarında sezon sona erdi.

Nysa Kazılarında Sezon Tamamlandı
2011 yılında kazı çalışmaları durdurulan Sultanhisar’daki Nysa Antik Kenti kazı çalışmalarında 2012 sezonu sona erdi. Bu yıl 2 ay devam eden Nysa Antik Kenti kazılarının sona ermesinin ardından Nysa’da incelemelerde bulunan Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal ve Sultanhisar Belediye Meclis üyeleri, Nysa Ören Yeri Kazı Sorumlusu Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Arkeoloji hocası Yard. Doç. Dr. Serdar Hakan Öztaner tarafından bilgilendirildi.

Başkan Ünal ve Meclis üyelerine Nysa Antik Kenti’nde 2012 döneminde ortaya çıkarılan eserler ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Nysa Ören Yeri Kazı Sorumlusu Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Arkeoloji hocası Yard. Doç. Dr. Serdar Hakan Öztaner, “NysatTurizme büyük katkı sağlanmıştır. Gelecek yıl için Nysa, Sultanhisar ilçesinin turizm de önemli adımlar atılarak yabancıların ilk tercih alanları içinde Nysa olacaktır. Bu yıl yapılan çalışmalar bunlardır” dedi.

Öztaner ve ekibine çalışmaları için teşekkür eden Belediye Başkanı Ertegün Ünal da, “Yrd. Doç. Dr. Serdar Hakan Öztaner’e teşekkür ediyorum. 2 yıl ara verilen kazılarımızın açığını hocamız kısa sürede kapattı. Başarılı ve yeni teknik çalışmalar yaparak bizleri adeta şaşırtmıştır. Yol çizgisi, Tünel, Korkuluklar, yön tabelaları ve kazıların hızlı bir çalışmayla turizm önemli katkıda bulunmuştur” dedi.

Kazı alanını gezen Meclis üyeleri, Nysa kazılarının ulaştığı seviyeye hayran kalarak Yrd. Doç. Dr. Serdar Hakan Öztaner’e teşekkür ettiler. Meclis üyelerine gezi sırasında Öztaner tarafından tarihi ve teknik bilgiler verildi.

Aydın’da 2011 yılında kazı çalışmaları durdurulan Tralleis ve Nysa Antik Kentlerindeki kazı çalışmalarına 2012 yılında tekrar başlanmıştı. Aydın’ın tarihsel zenginliğinin gün yüzüne çıkarılması için kazılara destek veren Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nce Aydın merkez Tralleis Antik Kenti kazı çalışması için 120 bin TL, Sultanhisar ilçesindeki Nysa Antik Kenti kazı çalışması için 120 bin TL, Kuşadası ilçesindeki Kadıkalesi kazı çalışması için 110 bin TL ve Germencik ilçesindeki Magnesia kazı çalışması için de 130 bin TL olmak üzere toplam 480 bin TL’lik ödenek Aydın İl Özel İdaresi hesaplarına aktarılmıştı .
Kaynak: İHA