Düzce İGM’de Önerge Yağmuru

Düzce İl Genel Meclisi’nin Eylül ayı beşinci birleşiminde adeta önerge yağmuru yaşandı.

Düzce İGM’de Önerge Yağmuru
Meclis üyeleri tarafından 6 önerge sunuldu. Düzce İl Genel Meclisi üyeleri, kentin sorunlarına ilişkin konuları önergeler ile gündeme taşıdılar. Çok sayıda önergenin sunulduğu son meclis toplantısında, MHP’li üyeler yazı olarak yanıtlanması talebiyle 2 adet soru önergesi sundular.

Ahmet Turhan ve Adem Dursun’un imzasını taşıyan ilk önerge asfalt plenti alımı ve kurulumuna ilişkin oldu. Önergede, Düzce İl Özel İdaresi’nin sorumluluk alanındaki yolları sıcak asfalt ve yama yapmak için kullanılacak olan asfalt plentinin 2011 yılında alımı ve kurulumu için İller Bankası’na 1 milyon 800 TL borçlanıldığı hatırlatıldı. Asfalt plenti alımı ve kurulumunun hangi aşamada olduğu hakkında yazılı bilgi verilmesi istendi.

Ahmet Turhan ve Adem Dursun’un imzasını taşıyan ikinci önerge ise Kaynaşlı Bolu Dağı 3. Viyadük civarındaki kaynak suyu ile ilgili oldu. İGM’nin 2010 yılı aralık ayı toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen doğal kaynak suyunun kiraya verilmesi hususunun, daha sonra ocak ayı meclis toplantılarında görüşüldüğü ve komisyon raporlarında suyun işletilmesinin İl Özel İdaresi tarafından yapılacağı hatırlatılan önergede, “Bu hususta fizibilite raporu hazırlanacağı oy çokluğu ile kabul edilmiştir. Bu kere alınan komisyon kararına göre İl Özel İdaresi bu su ile ilgili fizibilite çalışmalarına başlamış mıdır? Bu suyun işletilmesi ile ilgili çalışmalar hangi aşamadadır? İlimizdeki bu ve buna benzer doğal su kaynaklarının İl Özel İdaresi tarafından işletilmesi ile ilgili çalışmalar hangi aşamadadır?” ifadeleri kullanıldı. Soruların yazılı olarak cevaplanması talep edildi.

Ahmet Turhan ve Adem Dursun’un üçüncü önergesi de köylerdeki kilit parke uygulamasına ilişkin oldu. İl Genel Meclisi kararıyla, Düzce İl Özel İdaresi’nin sorumluluk alanındaki köylerin sokak araları ve köy meydanlarının kilit parke taşı döşenerek düzenlendiği kaydedilen önergede, “Tüm ilçelerimize ve merkeze kilit parke taşı alımı yapılmış ve uygulamaya geçilmiştir. Bu kere kilit parke taşı uygulaması merkezde ve ilçelerimizde hangi aşamadadır? Kilit parke taşı uygulamasının sonuçlarını yerinde incelemek için ilgili komisyonca gerekli araştırmanın yapılarak meclisimize bilgi verilmesini arz ve talep ederiz” denildi. Önerge, Köye Yönelik Hizmetler Komisyonu’na havale edildi.

Toplantıda AK Partili meclis üyeleri tarafından da önergeler sunuldu.

Necmi Kap, İsmail Akalın ve Ayhan Hacıislamoğlu tarafından sunulan önergede, Gölyaka İlçesi’nde bulunan ve çatısı yapılan Yunus Emre İlköğretim Okulu’ndaki çalışmaların yerinde incelenerek meclise bilgi verilmesi istendi. Önerge Eğitim ve Kültür Komisyonu’na havale edildi.

İsmail Arslan, Kazım Sağlam ve Muhterem Parlak imzasını taşıyan önerge ise, mülkiyeti hazineye ait olan valilik lojmanının bugüne kadar kim ya da kimler tarafından hangi amaçla kullanıldığının araştırılması talep edildi. Önerge Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Harun Veziroğlu, Ayhan Hacıislamoğlu, Hasan Arslan ve Muharrem Şen tarafından sunulan önerge ise Avrupa Birliği’ne üye ve aday ülkelerin, ülkeler arası işbirliğini geliştirmesi yoluyla mesleki eğitim sistemleri ile uygulamalarında kalitenin geliştirilmesi, yeniliklerin teşvik edilmesi ve mesleki eğitimde Avrupa boyutlarının güçlendirilmesi amacıyla uygulanan Leonardo Da Vinci programının 2013 yılı için teklif çağrısının yapıldığı hatırlatıldı. Bölgenin öncelikleri incelenerek bu doğrultuda açılan teklif çağrısına birkaç ülkeyi kapsayan çalışma ziyareti gerçekleştirmek üzere proje hazırlanması istendi. Önerge Avrupa Birliği Komisyonu’na havale edildi .
Kaynak: İHA