Durak’tan ‘Çete’ Yorumu
İçişleri Bakanlığı’nca hakkında soruşturma nedeniyle görevinden alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Büyükşehir Belediyesi’ndeki ‘Çete Davası’nı yorumladı ve görevden uzaklaştırıldıktan sonra oluşan suç örgütü ile hiçbir alakasının olmadığını söyledi.

Tutuksuz yargılandığı davada tutuklu sanıklar ile dün tahliye olan 5 sanığın kendisinden sonra belediyede işlenen suç ve eylemlerle ilgili olduğunu öne süren Durak, söz konusu davada tutuklu ve tutuksuz sanıkların kendisiyle ilişkisinin bulunmadığının da altını çizdi.
“TUTUKLAMALAR TUNCEL’İN BAŞKANI OLDUĞU ÇETEYE AİT”
Durak, “2.5 yıldır görevden uzak tutuluyorum. Hakkımda açılan davalarla ilgili hiçbir mahkumiyet kararım olmadığı gibi, şu anda tutuklu olanlarla benim herhangi bir ilgim yok. Bir yıldır tutuklu olan 21 kişi ve bunlardan dün tahliye olan 5 kişi, ben ayrıldıktan sonra belediyede yerime gelenlerin döneminde işlenen suç ve eylemlerle ilgili. Tutuklamalar, özellikle benim hakkımda çeşitli yanlış beyan, hakaret ve iftiralarda bulunan Meclis Başkanvekili Mustafa Tuncel'in başkanı olduğu çeteye aittir. Esasen ben Mustafa Tuncel hakkında bu iftiralardan dolayı 17 dava açtım, 10'undan mahkum oldu, 7 davası da devam ediyor” ifadesini kullandı .
