Durak’tan ‘Çete’ Yorumu

İçişleri Bakanlığı’nca hakkında soruşturma nedeniyle görevinden alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Büyükşehir Belediyesi’ndeki ‘Çete Davası’nı yorumladı ve görevden uzaklaştırıldıktan sonra oluşan suç örgütü ile hiçbir alakasının olmadığını söyledi.

Durak’tan ‘Çete’ Yorumu
Hakkındaki soruşturmanın selameti açısından yaklaşık 30 aydan bu yana açıkta tutulan Aytaç Durak, Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen; ‘Büyükşehir Belediyesi’ndeki Çete Davası’ ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Durak, Büyükşehir Belediye Meclis 1. Başkanvekili Mustafa Tuncel’in de aralarında bulunduğu 21’i tutuklu toplam 73 sanıklı ‘Çete Davası’na; ‘Aytaç Durak ile ilgili çete davası’ şeklinde yakıştırmalar yapılıp, bu yönden haberler üretilmesinin gerçeği yansıtmadığının altını çizdi. “TUTUKLU YA DA TUTUKSUZ SANIKLARLA HİÇBİR İLİŞKİM YOK” Durak, “Tutuklu Mustafa Tuncel ve yandaşlarının yargılandığı ‘Çete Davası’ndaki suçlar, benim görevden uzaklaştırıldığım tarihten sonra ki tarihlerde işlenen suçlardır. Birlikte yargılanmamızın tek nedeni; ilgisiz dava dosyalarının mahkeme tarafından birleştirilmesidir. Yapılan yanlı haberler ile sanki bu çetenin içinde bende varmışım gibi gösteriliyor. Oysaki Adana Büyükşehir Belediyesi'ndeki suç örgütü ile hiçbir alakam yok” dedi.

Tutuksuz yargılandığı davada tutuklu sanıklar ile dün tahliye olan 5 sanığın kendisinden sonra belediyede işlenen suç ve eylemlerle ilgili olduğunu öne süren Durak, söz konusu davada tutuklu ve tutuksuz sanıkların kendisiyle ilişkisinin bulunmadığının da altını çizdi.

“TUTUKLAMALAR TUNCEL’İN BAŞKANI OLDUĞU ÇETEYE AİT”

Durak, “2.5 yıldır görevden uzak tutuluyorum. Hakkımda açılan davalarla ilgili hiçbir mahkumiyet kararım olmadığı gibi, şu anda tutuklu olanlarla benim herhangi bir ilgim yok. Bir yıldır tutuklu olan 21 kişi ve bunlardan dün tahliye olan 5 kişi, ben ayrıldıktan sonra belediyede yerime gelenlerin döneminde işlenen suç ve eylemlerle ilgili. Tutuklamalar, özellikle benim hakkımda çeşitli yanlış beyan, hakaret ve iftiralarda bulunan Meclis Başkanvekili Mustafa Tuncel'in başkanı olduğu çeteye aittir. Esasen ben Mustafa Tuncel hakkında bu iftiralardan dolayı 17 dava açtım, 10'undan mahkum oldu, 7 davası da devam ediyor” ifadesini kullandı .
Kaynak: İHA