CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Afyonkarahibar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e halı hediye etmesini eleştirerek, “Sayın Genelkurmay Başkanı ile Sayın Vali’nin kamuoyuna yansıyan manzaraları kabul edilebilir bir manzara değildir” dedi.

Çankaya Belediyesi'nin ‘Gençler Çankaya Yurdunuz’ isimli proje merkezini ziyaret eden Tekin, ziyaret öncesinde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Afyonkarahisar’da yaşanan patlamanın ardından bölgeye giden Genelkurmay Başkanı'na Afyonkarahisar Valisi tarafından halı hediye edilmesiyle ilgili tartışmaların hatırlatılması üzerine Tekin, 10 yıl önce iki kurumun halk tarafından çok sevildiğini, bunlardan bir tanesinin Genelkurmay, diğerinin ÖSYM olduğunu belirtti.

Tekin, “Çok kısa sürede araştırma sonucunun çıkması, son derece manidar. Hepimizi şaşırtan bir olay. Sayın Genelkurmay Başkanı ile Sayın Vali’nin kamuoyuna yansıyan manzaraları kabul edilebilir bir manzara değildir. Elbette iki kurum arasında bu tür hediye alışverişi yapılabilir. Ama 25 insanın hayatını kaybettiği bir ortamda, binlerce insanın ‘sonuç nasıl olacak, nereye bağlanacak’ diye beklenti içinde olduğu bir ortamda böylesi bir manzara, fotoğraf her iki kuruma da yakışan manzara değil. Hepimizin yüreğini acıtan bir manzara” dedi.

“AK PARTİ’YE GÖRE HER ŞEY NORMAL”

AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik'in, Genelkurmay Başkanı ile Afyonkarahisar Valisi'nin fotoğrafında bir anormallik olmadığı, şehit evlerinde de lokum dağıtıldığı sözlerinin hatırlatılması üzerine Tekin, “AK Parti’ye göre her şey normal. Bu manzaraları başka iktidar döneminde yaşamış olsak, herhalde böyle düşünmeyeceklerdir. 25 tane insanın hayatını kaybettiği, onlarca insanın yaralı olduğu bir ortamda böylesi bir manzarayı kabul etmek, ‘bu normaldir’ demek anormalliktir” ifadelerini kullandı.

Tekin, CHP’li milletvekillerinin yaralı askerleri ve misafirhanede kalan şehit yakınlarını ziyaret için GATA'ya yaptıkları ziyarete izin verilmemesini de eleştirerek, “Buna hiç kimsenin gücü yetmez. Tam bir AK Parti devleti anlayışı içerisinde yürütülmek isteniyor. Anamuhalefet Partisi’nin milletvekilleri oradaki yaralı çocuklarımızı ziyaret edemeyecekse, sınırda oluşturduğunuz korsan, adı belli olmayan barakalı evlere giremeyecekse, böyle bir anlayış kabul edilebilir mi?” diye konuştu.

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ HER ZAMAN SEÇİME HAZIRDIR”

Yerel seçimlerin tarihinin öne çekilmesi ile ilgili soru üzerine Tekin, “Keşke seçimleri konuşabilecek bir ortamımız olsa. Cumhuriyet Halk Partisi her zaman seçime hazırdır” dedi.

Yerel seçimlerin 27 Ekim’de yapılmasının planlandığına işaret eden Tekin, “29 Ekim’de bütün belediyelerde Cumhuriyet Bayramı’nı hep birlikte kutlayacağız. Ama benim burada iktidar partisi ile beraber hareket eden Milliyetçi Hareket Partisi’ne bir kaç sorum var. Şu anda Türkiye’nin birçok ilinde ve ilçesinde seçim yapma olanakları var mı acaba? Eğer bir ülkenin güvenlikten sorumlu Bakanı 200 tane polisle bir kentin içinde gezemiyorsa, siz o kentte nasıl seçim yapacaksınız? Öncelikle seçim ortamının hazır olması lazım” dedi.

4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili soruya Tekin, “74 milyonu ilgilendiren eğitim sisteminin bozulduğu bir ortamda, Anayasa Mahkemesi’nin Cumhuriyet Halk Partisi’nin itirazını bugüne kadar incelememesi son derece manidardır. Yarın oluşabilecek sorumlulukta Anayasa Mahkemesi’nin büyük günahının olduğunu belirtmek istiyorum. Anayasa Mahkemesi Başkanı ve yöneticilerine rica ediyorum. Ayın 17’sinde okullar açılacak. Eğer iki ay sonra karar verirseniz, ciddi bir kaosa dönüşür. Bu milli bir meseledir, bu meseleyi derhal görüşmeniz lazım. Bu mesele görüşüldüğünde, tüm yargı mensuplarının, özellikle hukukçuların önemli kısmının bu ceberrut anlayışın hukukla bağdaşmayacağını ortaya koyacağını, bunun yargıdan döneceğini çok iyi biliyorum. Derhal Cumhuriyet Halk Partisi’nin dosyasını incelesinler. 4+4+4 ucubesinin ne olduğunu göreceğiz. Okullar açılmadan yargı kararı sonuçlansın istiyoruz” şeklinde konuştu.

Tekin, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazıaka ile birlikte ‘Gençler Çankaya Yurdunuz’ merkezini gezdi ve Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’tan bilgi aldı

Kaynak: İHA