Çankaya’da İlaçlama Devam Ediyor

Çankaya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, alan, sokak ve ağaç ilaçlamalarına ara vermeden devam ediyor.

Çankaya’da İlaçlama Devam Ediyor
Çankaya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ilaçlama birimi, Mart ayında başlattığı ilaçlama çalışmalarında bugüne değin telefonla gelen 3 bin 600 talebi değerlendirdi. Veteriner İşleri Müdürlüğü, günlük 9 ekiple vardiyalı çalışarak tüm talepleri karşıladı. Çankaya Belediyesi yetkilileri vatandaşlardan gelen taleplerin türüne göre farklı saatlerde ilaçlama yapılması gerektiğini belirterek, özellikle ağaçlarda barınan ağaç sineklerinin imhası için gece saatlerinde ilaçlama yapıldığını ifade etti.

Ayrıca, Çankaya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, okulların açılmasına az bir süre kala okul bahçesi ve ağaçlarında ilaçlama yapmalarının yanı sıra okullardan gelen taleplere göre dezenfektan çalışmalarını da sürdürdükleri bildirildi.

İLAÇLAMA TALEPLERİ KARŞILANIYOR Ağırlıklı olarak yaz sezonunda, vatandaşların yoğun olarak kullandıkları park ve bahçelerde ilaçlama yapan ekiplerin, pazaryerlerinde dezenfektan ve çöp konteynırlarında düzenli olarak 20 günlük periyotlar halinde ilaçlama yaptıkları kaydedildi.

Sağlık Bakanlığı onaylı ve ilaçlama yapıldıktan sonra uzun süre etkisini gösteren ve insan sağlığını tehdit edecek hiçbir kimyasal madde içermeyen malzeme ile ilaçlama yapan Çankaya Belediyesi’nin, vatandaşların çevrelerindeki haşereden kaynaklı -bina içleri hariç- şikayetleri ve talepleri için 458 89 00 numaralı telefondan kendilerini aramaları halinde en kısa sürede müdahale edilebileceği bildirildi

Kaynak: İHA