Bitlis'te Hacı Adaylarının Hazırlıkları

Müftülük, yaklaşan hac dönemi nedeniyle, hacı adayları için hac hazırlık semineri düzenledi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere katılan Müftü İmran Kılıç, hacı adaylarına hac ibadetinin önemini anlattı.

Hacca gidecek vatandaşlara hac hazırlık seminerleri verdiklerini belirten Kılıç, seminerlerde mukaddes topraklarda yapılacak hac göreviyle ilgili tüm bilgilerin verildiğini kaydetti.

Kılıç, şöyle konuştu:

''Bu seminerleri takip eden hacı adaylarımız, gerekli bilgileri alarak ve hiçbir sıkıntı yaşamadan ibadetlerini tamamlayacak. Ayrıca bu seminerlerde hacı adaylarımız merak ettikleri soruların cevaplarını da alarak, mukaddes yolculuğa daha iyi hazırlanma fırsatı buluyor. Seminerlere katılan hacı adaylarımız, seminerlerin ne kadar faydalı olduğunu kutsal topraklara varınca daha iyi anlayacak. Hacı adaylarımıza hacca gidiş ve dönüş programları, Mekke ve Medine'deki ziyaret yerleri, beşeri ilişkiler hakkında bilgiler veriliyor.''

Kentte bu yıl 264 adayın hac ibadetini yerine getireceğini belirten Kılıç, adayların 25 Ekim'de kutsal topraklara hareket edeceğini ve 25 Kasım'da da kente döneceğini kaydetti.

Muhabir: Yunus Okur

Yayıncı: Berin Arslan Çetin
Kaynak: AA